Kernactiviteiten

GOEREE-OVERFLAKKEE

MAF zoekt collectanten

De thuisfrontcommissie van de familie Breen, die door de MAF wordt uitgezonden naar Suriname, organiseert een collecte op het eiland van 27 augustus t/m 1 september. MAF (Mission Aviation Fellowship) helpt met vliegtuigen mensen in arme en maakt afgelegen gebieden bereikbaar voor hulp en het Evangelie. De organisatie is hiervoor op zoek naar collectanten voor Sommelsdijk, Middelharnis, Ouddorp en Goedereede. Mensen die een handje willen helpen kunnen contact opnemen met Jorina Provily: 06-83426552, of jorinaprovily@gmail.com.

ACHTHUIZEN

Kaartmiddag

De plaatselijke commissie Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 3 september a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. De kosten bedragen € 4,- inclusief koffie of thee.

DIRKSLAND

Sursum Corda start repetities

Donderdag 23 augustus begint Chr. Gem. Zangvereniging 'Sursum Corda' weer met de wekelijkse repetities. De dirigent van het koor is Kees Villerius. Er wordt iedere donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur geoefend in het verenigingsgebouw Onder de Wiek aan de Ring te Dirksland. Een ieder die graag zingt is van harte welkom op de repetitieavond om de sfeer te proeven en om het repertoire te horen. Het koor begint aan het programma voor het jaarlijks kerstconcert. Voor inlichtingen kan men contact opnemen via 0187-601455.

Excelsior gaat weer van start

Gemengd koor Excelsior gaat weer van start met haar repetities. Men doet dit op woensdag 22 augustus. Er wordt gerepeteerd in het verenigingsgebouw de Schakel, Beatrixlaan 31 te Dirksland. Excelsior staat onder leiding van Meike Warmoeskerken en gaat zich voorbereiden op een groot jubileumconcert ter gelegenheid van het 110 jarig bestaan. Met als titel Van opera naar musical. Excelsior is een Dirkslandse vereniging; echter weinig Dirkslanders zijn lid van het koor en daarom roept het bestuur nieuwe inwoners op om eens te komen kijken tijdens de eerste repetitie. Aanvang repetitie: 19.45 uur.

Bingo Victoriahal

Donderdag 30 augustus is het zover, dan gaat de bingo in de Victoriahal weer beginnen. De Victoriahal ligt aan de Philipshoofjesweg 57a. Ook dit seizoen staan de organisatoren weer garant voor mooie geldprijzen en regelmatig een extraatje. Dit kan van alles zijn, van een gratis kaartje tot een gratis consumptie maar wat heel belangrijk is de gezelligheid en de ontspannen sfeer. Om het seizoen goed te beginnen is er als eerste een mooie hoofdprijs prijs van 200 euro. De deuren gaan open om 18.45 uur, de bingo begint om 19.30 uur.

GOEDEREEDE

'Vrolijk Theater'

Donderdag 23 augustus is in de witte tent aan de Jongkoenstraat te Goedereede de afsluiting van de vakantiespelweek. Aan deze afsluiting wordt medewerking verleend door 'Vrolijk Theater'. De aanvang is 19.00 uur.

MIDDELHARNIS

Kaartmiddag

Zaterdag 1 september is er een kaartmiddag van de Ouderenvereniging Goeree Overflakkee de O-G-O. De middag wordt gehouden In het wijkcentum aan de Doetichemsestraat 27. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3,-, bij binnenkomst een gratis kopje koffie/thee. Aan het eind van middag is er een verloting.

OOLTGENSPLAAT

Haus Open Tennistoernooi

Van 3 tot en met 9 september organiseert tennisvereniging Ooltgensplaat het Haus Open. Net als bij de voorgaande edities wil de toernooiorganisatie er een fantastische week van maken. De voorbereidingen zijn in volle gang: de gravelbanen liggen er mooi bij, het terras heeft genoeg plaats voor alle toeschouwers, het weekmenu is al voorgeproefd en de aanmeldingen van spelers stromen binnen. Het tennistoernooi heeft de speelcategorieën 6, 7 en 8, dubbel en mix. Inschrijven kan nog tot en met 26 augustus op toernooi.nl.

OUDDORP

Orgelconcert

In het kader van de orgelconcerten op het Van Vulpen-orgel in de Hervormde Dorpskerk aan de Ring sluit dirigent, organist en klavecinist Gerard de Wit donderdagavond 23 augustus deze reeks zomerconcerten af. De kerkorganist is verbonden aan de Hervormde gemeente Zwijndrecht, wijk Oude Kerk. De Wit heeft een imponerende opleiding met masterclasses voltooid, presenteerde cd's en is oprichter van de stichting Dutch Baroque. De kerkmuziekavond begint om 20.00 uur. Entree is 8 euro (vanaf 16 jaar).

Themadienst

Op zondagavond 26 augustus is er om 18.30 uur een themadienst in de Gereformeerde kerk aan de Dorpstienden te Ouddorp. In de dienst die wordt geleid door ds. W.J. van de Griend, wil men stilstaan bij het thema 'Vertrouwen'. Muzikale medewerking zal worden verleend door het interkerkelijk koor 'Happy Voices' uit 's-Gravenpolder onder leiding van Jacoline van der Plasse. Happy Voices bestaat uit enthousiaste zangers en zangeressen tussen de 20 en 65 jaar. Het koor zingt vierstemmig en wordt begeleid door een combo bestaande uit een toetseniste, fluitiste, violist, gitarist,drummer en saxofonist.

OUDE-TONGE

Bingo ASV

Vrijdag 31 augustus organiseert A.S.V. Oostflakkee een grote bingo. Deze wordt gehouden in het gebouw van Stichting ZIJN aan de Berhardstraat 25. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De aanvang van de bingo 19.30 uur. De kosten zijn € 7,- met gratis een kopje koffie of thee. Er worden negen ronden met één extra gespeeld. Iedereen is welkom.

Barbecue 55+

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN van Oude-Tonge organiseert op woensdag 29 augustus een lekkere en gezellige barbecue in en bij het Infocentrum, Bernhardstraat 25. De aanvang is om 16.00 uur. De kosten zijn € 11,50 per persoon. Vooruitbetaling € 2,50. Aanmelden voor 26 augustus bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3, envelop met naam en adres en vooruitbetaling in de bus gooien. Tel.nr.: 0187-642697.

Tafeltennisvereniging weer van start

Tafeltennisvereniging Oude Tonge start op dinsdag 28 augustus met haar nieuwe seizoen. Iedereen is van harte welkom om ook lekker een balletje mee te slaan. Gasten mogen gratis 4 avonden meespelen. Er wordt gespeeld door een aantal leden in NTTB competitieverband, maar de meeste leden spelen op recreatieve basis tegen elkaar. Iedereen heeft wel eens getafeltennist en misschien heeft u het deze zomer nog wel op de camping gedaan. Er is op de vereniging ook de mogelijkeid om training te krijgen om je basisvaardigheden te verbeteren. De vereniging beschikt over voldoende bats en ballen die ook nieuwe gasten mogen gebruiken. Er wordt gespeeld in de sporthal van de Grutterwei in Oude-Tonge van 19.30 tot 22.00 uur. Voor verder informatie of vragen over de vereniging kunt u mailen naar het het volgende emailadres g.berendsen58@upcmail.nl.