Workshops over ontwikkelingsvoorsprong

OUDDORP - Voor ouders en professionals die werken met kinderen tot 6 jaar worden er twee workshops georganiseerd over het signaleren en omgaan met een ontwikkelingsvoorsprong, De bijeenkomsten zijn op 28 september en 10 oktober van 9.00 tot 11.30 uur in de Overkant, Dijkstelweg 33 in Ouddorp.

In deze twee workshops staat het jonge kind (0-6) met ontwikkelingsvoorsprong centraal. Wat is ontwikkelingsvoorsprong, waarom noemen we dat zo, welke visies zijn er op hoogbegaafdheid, wat zijn signalen en wat kunnen risico's zijn. De tweede workshop gaat over de uitdagingen die soms (vaak) gepaard gaan met een ontwikkelingsvoorsprong. Perfectionisme bijvoorbeeld of de executieve functies, het grote rechtvaardigheidsgevoel en het altijd 'selluf' willen doen.

Kennis over ontwikkelingsvoorsprong is belangrijk, omdat vroeg signaleren problemen kan voorkomen. Problemen zijn bijvoorbeeld: onderpresteren, negatief zelfbeeld en faalangst. Hoe vroeger begeleiding start des te beter. De workshops zijn voor een brede groep deelnemers: ouders natuurlijk, maar ook professionals die meer willen weten (gastouders, pedagogisch medewerkers en leerkrachten). Er kan een bewijs van deelname ontvangen worden.

De kosten bedragen €75 voor de twee bijeenkomsten, neem je iemand mee dan betaalt diegene €50,-. Met zijn tweeën zijn de kosten dus €125,-. Er is plaats voor maximaal 16 deelnemers. Mail voor vragen of om aan te melden naar mirjam@cleverbee.nl.