Afbeelding
Foto:

Volg de Omloop live bij RTV Slogo

Het televisieteam van de lokale omroep RTV Slogo staat weer in de startblokken om de Omloop live uit te zenden, zodat ook de thuisblijvers het evenement op de voet kunnen volgen. Er is voor het evenement al een flink team in de weer om de kwaliteit te verbeteren en te zorgen dat kijkers thuis mooie beelden van het evenement kunnen zien. De route wordt zowel vanaf de grond als vanuit de lucht in beeld gebracht. Nieuw dit jaar is dat de finish van de 20 kilometer in Goedereede live wordt uitgezonden, dus van 20.00 tot 23.00 uur kunnen mensen dit feest thuis meemaken.

Verslaggevers gaan tijdens het evenement op pad om te laten zien wat er onderweg gebeurt. Niet alleen de lopers, ook de activiteiten rondom de Omloop komen in beeld. Voor het team, dat bestaat uit 20 vrijwilligers, stijgt de spanning nu het evenement steeds dichterbij komt. Want er komt veel kijken bij de uitzending. Zo wordt ook de start van de Kinderomloop vanaf Dok 16 op Hernesseroord live uitgezonden. In het centrum van Middelharnis wordt een studio opgebouwd. Dat is het zenuwcentrum, daar wordt alle techniek geregeld en wordt ieder uur het lokale nieuws gepresenteerd. Op zaterdagmorgen is er speciale gast in de studio die de uitzending een paar uur gaat presenteren. Wie dat is blijft nog even een verrassing. Het is in ieder geval de bedoeling om zoveel mogelijk lopers in beeld te brengen en te interviewen.

Kees Hotting is één van de stuwende krachten achter de uitzendingen. Hij vertelt dat er niet alleen veel tijd gaat zitten in de uitzendingen, maar ook in de opbouw en het afbreken van de studio. Maar we doen het allemaal voor kijkers, we hopen dat iedereen kan genieten van dit mooie evenement.

Kader: Uitzendingen

De uitzending start op vrijdag om 18.00 uur en gaat door tot 23.00 uur. Op zaterdag wordt er uitgezonden van 8.00 tot 19.00 uur. De uitzendingen zijn te bekijken via Ziggo kanaal 36, KPN kanaal 1371 en online via de livestream op www.rtvslogo.nl. Heeft u ideeën voor de uitzending stuur dan een bericht naar kees.hotting@rtvslogo.nl.