Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Open repetitie

Het Dirkslands Mannenkoor begint weer met repeteren, de eerste repetitie is op woensdag 22 augustus 2018. Traditiegetrouw is dit een open avond, waar mannen vanaf 15 jaar welkom zijn om de sfeer te proeven. Naast een stukje gezelligheid wordt er ook hard gewerkt om muziekstukken in te studeren. Dirigent Dinant Struik geeft aanwijzingen hoe de zangtechniek verbeterd kan worden. Het koor zingt onder begeleiding van organist Jan Hoek. In het najaar hoopt het koor meerdere uitvoeringen te geven, zoals in Rotterdam, Ridderkerk en Dirksland. Kijk voor meer informatie op www.dirkslandsmannenkoor.nl, of bel naar secretaris Marcel Wagenaar: 0187-684433. De open repetitie is woensdag 22 augustus en start om 20.00 uur in de kerk van de Ger. Gemeente aan de Mozartsingel 2 te Dirksland.

Orgelconcert Martin Mans

Op donderdag 23 augustus 2018 geeft de bekende organist Martin Mans een concert in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het thema is: Martin Mans speelt jouw verzoek! De luisteraar wordt bij de inhoud betrokken en kan een verzoek indienen waaruit Martin een keuze maakt. Eén onderdeel van het programma is aan de verzoeken gewijd. Verder speelt hij een improvisatie over het thema 'Trouw' en heeft hij een Meditatief moment. Er staan overigens ook klassieke werken op het programma zoals: 'Air' van Bach en de 'Toccata' Suite gotique van Boëllmann waarbij hij het orgel zo gedetailleerd mogelijk laat horen. Aanvang: 20.00 uur in de Hervormde Kerk, Ring 2, Dirksland. Toegang: € 10,- Online en bij reservering € 9,-. Leden PCOB, KBO en ANBO: € 8,-. Kinderen t/m 11 jaar € 5,-. Reserveren: www.martinmans.nl of 06-25391903. Ook kaartverkoop bij de ingang van de kerk.

GOEDEREEDE

Beiaardconcert met piano

Op zaterdag 18 augustus is er tussen 14.30 en 15.30 uur een concert voor beiaard en piano door Martien van der Knijff en Kenneth Teunissen. Het wordt een uniek concert waarbij piano en beiaard op bijzondere wijze op elkaar worden afgestemd. Te horen is muziek van o.m. Andrew Lloyd Webber, Strauss en Tchaikovsky.

Vakantie-spelweek

Dinsdag 21, woensdag 22 en donderdag 23 augustus wordt de vakantie-spelweek weer gehouden, met als thema: Zoek het uit! Alle kinderen die naar de basisschool gaan zijn van harte welkom van 's morgens 9.30 uur tot 12.00 uur in de witte tent aan de Jongkoenstraat in Goedereede. De activiteiten bestaan uit met elkaar zingen, luisteren naar de Bijbel, knutselen, spelletjes en proefjes doen, een puzzeltocht maken enzovoorts. Ook is er elke avond poppenkastvoorstelling van 18.30 tot 18.45 uur voor de kinderen tot 6 jaar. Daarnaast is er donderdagavond 23 augustus om 19.00 uur een voorstelling van Vrolijk Theater. Ook ouders en andere belangstellenden zijn dan van harte welkom.

Vakantie-spelweek tieners

Evenals voorgaande jaren staat de laatste week van de zomervakantie weer in het teken van de vakantie-spelweek. In de blauwwitte tent aan de Jongkoenstraat wordt er die week weer van alles georganiseerd. Het thema is dit jaar: 'Zoek het uit!' Hiermee wil de organisatie het met de doelgroep 'uit gaan zoeken' in sport en spel, maar ook in Bijbelstudie. Kortom: het belooft dus weer een gave week te worden waarin er actieve en leuke spellen zullen worden georganiseerd en men zich met elkaar gaat verdiepen in de Bijbel. Als jij naar groep 8 gaat, of al op de middelbare school zit ben je van harte welkom op: 21 augustus 19.00 uur, 22 augustus 18.30 uur en 23 augustus 15.00 uur. Houd voor updates de Facebookpagina van de organisatie in de gaten: VSW Tieners Goedereede.

Geen Goeree Creatief

Wegens verbouwingswerkzaamheden in Partycentrum Oostdam gaat de geplande avond van Goeree Creatief op donderdag 23 augustus niet door. De eerstvolgende bijeenkomst is op donderdag 27 september. Meer informatie via oostdam@sr-go.nl of 0187-492321.

Kop van Goeree zingt

Zaterdag 18 augustus is er een zomerzangavond in de Hervormde Kerk. De aanvang is 20.00 uur. Er is solozang, samenzang en er zijn muzikale intermezzo's. Het thema is: 'De kop van Goeree zingt tot ere van Zijn grote en nooit volprezen Naam.' Er worden Psalmen en liederen gezongen. De organisten zijn Henk Terbrugge en Jan Teeuw. Musica Sororum verzorgt de zang, gitaar, dwarsfluit en blokfluit.

GOEREE-OVERFLAKKEE

MAF zoekt collectanten

De thuisfrontcommissie van de familie Breen, die door de MAF wordt uitgezonden naar Suriname, organiseert een collecte op het eiland van 27 augustus t/m 1 september. MAF (Mission Aviation Fellowship) helpt met vliegtuigen mensen in arme en maakt afgelegen gebieden bereikbaar voor hulp en het Evangelie. De organisatie is hiervoor op zoek naar collectanten voor Sommelsdijk, Middelharnis, Ouddorp en Goedereede. Mensen die een handje willen helpen kunnen contact opnemen met Jorina Provily: 06-83426552, of jorinaprovily@gmail.com.

MIDDELHARNIS

Taalcafé in bieb

Op dinsdagavond 28 augustus start het Taalcafé weer in de Bibliotheek in Middelharnis. Het Taalcafé is een wekelijkse, informele taalles in de Bibliotheek, bedoeld voor inwoners van Goeree-Overflakkee van wie Nederlands NIET de moedertaal is. Het Taalcafé wordt geleid door een professioneel docent, die wordt ondersteund door een enthousiaste groep vrijwilligers. Nadruk bij het Taalcafé ligt op het beter leren spreken van de Nederlandse taal. Het Taalcafé is bedoeld voor mensen die hun inburgering hebben gehaald of niet inburgeringsplichtig zijn. Het Taalcafé is wekelijks (met uitzondering van de schoolvakanties) op dinsdagavond van 19.00 - 21.00 uur in de Bibliotheek in Middelharnis. Van mensen die zich aanmelden voor het Taalcafé wordt verwacht dat zij wekelijks aanwezig zijn. Het Taalcafé is gratis toegankelijk. Bent of kent u iemand die in aanmerking komt om deel te nemen aan het Taalcafé; meld u aan bij de balie in de Bibliotheek, via 0187-485644 of via Gerdie Schellevis, gschellevis@bzhd.nl.

Workshop glas graveren

Yvette Jansen, een échte kunstenaar, vertelt deelnemers aan de Summerschool op 23 augustus, alles over familiewapens en merktekens. Wist je dat er in een familiewapen veel symbolen verschuilen? Je gaat zelf een eigen familiewapen ontwerpen en dit ga je op een glas graveren. De workshop is voor kinderen vanaf 6 jaar. Een Summerschool workshop kost €3,50 per persoon. Summerschool start 's morgens 9.30 en duurt tot 11.30 uur. Aanmelden kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

Computerles beginners

In de bibliotheek in Middelharnis starten 29 augustus vanaf 9.30 tot 11.30 uur weer computerlessen voor beginners. Deze zogenaamde "Klik en Tik-trajecten" duren 8 weken en zijn bedoeld voor iedereen die nog nooit met een computer heeft gewerkt, of wat zekerder wil worden op de computer. De kosten bedragen eenmalig € 15,- voor het cursusboek. Aanmelden voor de cursussen Klik en Tik kan via ww.bzhd.nl/cursussen of aan de balie in de Bibliotheek.

Dichter bij Muziek

Vrijdag 7 september om 20.00 uur is de eerstvolgende voorstelling van Dichter bij Muziek, "polder poëzie". In de foyer van Het Diekhuus in Middelharnis worden gedichten voorgedragen van Miranda Scholts en Tim Grinwis. Dit keer bestaat het meewerkende muzikale gezelschap uit Arthur Visser / hangdrum en diverse trommels, Annelies Rijk / viool, Geertje Tobé / piano en gitaar, Eef Tobé / dwarsfluit en Jacqueline Edeling met accordeons. Catherine van Vliet - Saivres levert ook een bijdrage. Tim Grinwis maakt op interactieve wijze diverse bloemstukken. Bezoekers kunnen aan dit onderdeel actief mee werken. Deze avond worden de eerste twee bundels van Miranda en Tim gepresenteerd. Reserveer kaarten via www.dichterbijmuziek.nl. De entree is € 10,- per persoon.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Schuurverkoop van spullen uit grootmoeders tijd, zoals emaille, zink,Keulse potten, koffiemolens, en nog veel meer. Zaterdag 18 augustus van 10.00 tot 16.00 uur. Het adres is Groeneweg 35 in Nieuwe-Tonge.

OOLTGENSPLAAT

Bingo

Woensdag 22 augustus is er een bingo van A.S.V.Oostflakkee in het multifunctioneel centrum, Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat. Er zijn vijf rondes voor 5 euro, inclusief koffie/thee +1 ronde extra. Er zijn mooie prijzen, iedereen is welkom. Start 14.00 uur, zaal open vanaf 13.30 uur.

Inzameling rommelmarkt

Zaterdag 8 september wordt er weer een verkoping georganiseerd van de Hersteld Hervormde kerk. Voor de rommelmarkt is de organisatie nog op zoek naar goede bruikbare spullen, zoals speelgoed, keukenspullen , servies, boeken en dergelijke (geen grote meubels). Inleveren kan op zaterdagmorgen 18, 25 augustus en 1 september van 10.30 -12.00 uur. Of na overleg, bel hiervoor 631692. Het inleveradres is Stoofstraat 26, Ooltgensplaat.

OUDDORP

Smaak aan Zee

In het weekend van 17, 18 & 19 augustus is Smaak aan Zee bij Ouddorp Duin. Hier ontdekken bezoekers streetfood en kan er worden genoten van muziek, er zijn ook allerlei activiteiten voor kinderen. Het aanbod bestaat uit oud-Hollandse gerechten zoals poffertjes en traditioneel gerookte vis, van friet met ambachtelijke kroketten en bitterballen of diverse soorten hamburgers tot de Surinaamse, Javaans-Indische, Thaise en Vietnamese keuken. Kinderen kunnen zich vermaken op het speelduin, in de binnenspeeltuin Spelen&Zo en op het kinderplein met o.a. een klimtoren, schommelschip, draaimolen en diverse springkussens. Vlindervriendjes is aanwezig met schmink en glittertattoos en zijn er food workshops. Voor het volledige programma en alle tijden zie www.smaakaanzee.nl. of de Facebookpagina 'Ouddorp Duin'.

Zomerzangavond

Een uurtje Johannes de Heer en andere liederen zingen met orgelbegeleiding in de Doopsgezinde Kerk, aan de Dorpstienden 3. Zaterdag 18 augustus van 19.30 tot 20.30 uur. Iedereen is welkom.

Lichtjes-Fietstoer

Op vrijdag 17 augustus a.s. start om 21.30 uur vanuit 't Blaeuwe Huus (Bosweg 2), de Ouddorpse Lichtjes-Fietstoer. In de brievenbussen van bewoners langs de route, wordt vooraf een brief bezorgd met het vriendelijke verzoek om tuinen, gevels en straten sfeervol te gaan verlichten. De opbrengst van dit altijd gezellige evenement gaat naar Stichting Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee. Stichting Inloophuis De Boei Goeree-Overflakkee stelt zich ten doel een ontmoetingsplek te vestigen en te onderhouden voor mensen die leven met kanker en hun naasten.

Fietstocht Oase

Fiets op dinsdagavond 21 augustus 2018 mee over de kop van het eiland. Een sportieve, ontspannen manier om je in te zetten voor Diaconaal gastenhuis de Oase. Dit gastenhuis in Ouddorp wordt momenteel uitgebreid tot een verblijf voor 12 gasten. Gasten die - om welke reden dan ook - uit balans zijn geraakt en toe zijn aan rust. Gedurende een aantal weken verblijven ze in de Oase en werken ze aan herstel om het leven weer aan te kunnen. Vertrekpunt van de fietstocht is Kwekerij Klepper, Oudelandseweg 27 in Ouddorp. Inschrijven tussen 18.30 en 19.00 uur. Kosten: € 3,00 p.p. en € 12,50 per gezin. www.diaconaalgastenhuisdeoase.nl

Patioconcert

Vrijdag 28 september geven Wyatt Easterling & Miss Clementine een patioconcert bij New Harvest Inn, in de Raadhuisstraat 19 in Ouddorp. De Goereese zangeres Clementine heeft een nieuw album opgenomen in Nashville: 'Letting Go'. Deze is geproduceerd door Nashville's hit songwriter, producer & performer Wyatt Easterling. Wyatt komt in september naar Nederland en zal een aantal concerten geven. Vrijdag 28 september geeft hij samen met Clementine een intiem concert op de patio van New Harvest Inn. Diverse songs van het nieuwe album komen aan bod, maar ook van Wyatt's nieuwe album: Divining Rod. De toegang is vrij, maar let op, het aantal plekken is beperkt. Aanvang: 20.30 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Meer informatie: www.clementine.fm en www.wyatteasterling.com.

Vuurwerk- en lasershow

Zaterdag 18 augustus is er vanaf 22.30 uur een show op het strand met vuurwerk en laserstralen. De show is op het strand Oosterduinpad, ter hoogte van strandcafé De Zeester. Parkeren kan aan het einde van de Oosterweg. Om het goed te kunnen zien, kunnen bezoekers het beste op het strand gaan zitten.

Cursus gezond eten

Op 30 augustus start er een cursus, met als titel: Gezond en verantwoord afslanken. Het is geen dieet, de cursus gaat over gezond leren eten. De cursus is op wekelijks op donderdagmorgen van 9.00 tot 10.00 uur in Eterij De Ring aan de Hoenderdijk 17. Het inschrijfgeld is € 10,-, daarnaast bedraagt het cursusgeld € 7,- per week. De cursusleidster is Selina Verhoeven, neem voor meer informatie contact op via 0187-785034. Of kijk op www.eganederland.nl.

OUDE-TONGE

Rijbewijskeuring

Senioren vanaf 75 jaar, chauffeurs met C/D/E rijbewijs en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs door een arts moeten worden gekeurd, kunnen op 27 augustus en 10 september terecht bij Stichting Zijn, Bernardstraat 27. Voor senioren kost de keuring € 40,- en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 60,-. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088-2323300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl.

SOMMELSDIJK

Bingo-avond

Zaterdag 25 augustus is er om 19.30 uur een bingo-avond van de ouderenvereniging O-G-O. Het adres is wijkgebouw de Zwaluw, aan de Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie/thee bij binnenkomst is gratis. Er worden 11 rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast zijn er nog 9 gratis prijsjes en in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis.

STELLENDAM

Visbakactie DEV

Op zaterdag 25 augustus zullen de geuren van diverse soorten vers gebakken vis, waaronder ook kibbeling, weer opstijgen uit de viskraam van het Christelijk mannenkoor "Door Eendracht Verbonden" uit Stellendam. Er zijn verschillende soorten vis te koop. De viskraam zal worden opgesteld op het Oranjeplein, bij de Plusmarkt van Tessemaker in Stellendam. Vanaf 08.00 uur zijn de eerste gebakken visjes en kibbeling te koop in de kraam buiten bij de Plusmarkt. De vis wordt gebakken door zeer ervaren visbakkers. De opbrengst komt ten goede aan het koor, dat deze actie hard nodig heeft nu de gemeentelijke subsidie helemaal is weggevallen.