Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

Beiaardconcert

Zaterdagmiddag van 14.30 tot 15.30 uur bespeelt de stadsbeiaardier van Utrecht en Nijmegen de Goereese beiaard. Malgosia Fiebig is geboren in Polen en studeerde in Gdansk. Ze werd daar de eerste na-oorlogse beiaardier van de St. Catherinakerk. In 2004 verhuisde ze naar Nederland, waar ze haar Bachelor of Music in Carillon Performance behaalde. Op het programma staan onder andere de concertsuite uit 'Beauty and the Beast', Die Schutzengelsonate en Andante uit Piano Concerto No. 21 KV 467.

Kop van Goeree zingt

Zaterdag 18 augustus is er een zomerzangavond in de Hervormde Kerk. De aanvang is 20.00 uur. Er is solozang, samenzang en er zijn muzikale intermezzo's. Het thema is: 'De kop van Goeree zingt tot ere van Zijn grote en nooit volprezen Naam.' Er worden Psalmen en liederen gezongen. De organisten zijn Henk Terbrugge en Jan Teeuw. Musica Sororum verzorgt de zang, gitaar, dwarsfluit en blokfluit.

MIDDELHARNIS

Word koekenbakker

Deze zomer organiseert de bibliotheek Summerschools voor kinderen die naar de basisschool gaan. Donderdag 16 augustus is er een workshop koekjesbakken voor kinderen vanaf 4 jaar. "Je neemt wat melk, je neemt wat bloem en oh ja, vergeet er geen zout bij te doen! Tijdens deze workshop leer je volgens oud geheim recept de heerlijkste koekjes te bakken. Oh, wat fijn om een koekenbakker te zijn!" Kinderen van 4 en 5 jaar moeten onder begeleiding staan van een volwassene. De workshop is van 9.30 tot 11.30 uur, de kosten zijn € 3,50 per persoon. Aanmelden kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of in de bibliotheek.

Vakantiebijbelfeest

De Hervormde Gemeente van Middelharnis en Sommelsdijk organiseert op 21 en 22 augustus een Vakantiebijbelfeest in en rond het Diekhuus te Middelharnis. Vanaf 9.30 uur zijn alle kinderen tussen 4 en 12 jaar welkom, om 10.00 uur start het programma. Zo tegen het einde van de vakantie kunnen kinderen hun hart ophalen met allerlei leuke knutsels en worden ze uitgedaagd met verschillende spelletjes. Tussendoor vertelt een juf een Bijbelverhaal. Het thema van het Vakantiebijbelfeest is dit jaar 'Zoek het uit' en uiteraard mogen allerlei liedjes die bij dit thema passen niet ontbreken. Tieners vanaf 12 jaar zijn welkom op dinsdagavond 21 augustus om 18.00 uur in het Diekhuus. Daar volgt na het eten eerst een serieus en daarna een gezellig gedeelte! Het Vakantiebijbelfeest wordt op woensdagavond muzikaal afgesloten op het Diekhuusplein. Iedereen is welkom om hierbij te zijn van 19.00 tot 20.00 uur. Het is prima mogelijk om één van de dagen naar het Vakantiebijbelfeest te komen. De toegang is gratis en voor eten en drinken wordt de hele dag gezorgd!

OUDDORP

Fietsen en puzzelen

De Zendingscommissie Gereformeerde Gemeente Ouddorp organiseert op maandag 13 augustus een mooie fietspuzzeltocht. Het startpunt is de kerk van de Gereformeerde Gemeente aan de Spaanseweg 13 in Ouddorp. Deelnemers kunnen daar starten tussen 18.30 en 19.00 uur, kosten € 2,50 per persoon en € 10,- per gezin. Onderweg krijgen de deelnemers een lekker bakje koffie of thee of een glas sap. Na de tocht is er een lekkere warme versnapering te koop voor de deelnemers met trek. De opbrengst van de fietspuzzeltocht is voor de zending. Kom gezellig een avondje fietsen en puzzelen in Ouddorp. Iedereen is welkom om deel te nemen.

Havendag

Zaterdag 11 augustus is de Havendag in en rondom de Ouddorpse jachthaven. Er zijn allerlei activiteiten voor jong en oud, zoals presentaties, optredens en er zijn diverse kramen. De Havendag is van 11.00 tot 18.00 uur.

STELLENDAM

Palingrookwedstrijd

De tweede palingrookwedstrijd op de Kop van Goeree is zaterdag 11 augustus in Stellendam op de Jachthaven Marina, Deltahaven 69. Een ieder is van harte welkom tussen 8.00 en 16.00 uur. Er is verkoop en er zijn demonstraties van o.a. makreel, zalm, tong, paling, forel, zeebaars en poon. KiKa is ook met een stand bij dit evenement aanwezig.