Winnaar Cor Punt (midden) met beker na het bekendmaken van het klassement Palingroken.
Winnaar Cor Punt (midden) met beker na het bekendmaken van het klassement Palingroken. Foto: Jaap Ruizeveld

Cor Punt wint Ouddorpse Palingrookwedstrijd

OUDDORP - De Ouddorpse Palingrookwedstrijd 2018, georganiseerd door C. Grinwis en zijn medewerkers, leverde zaterdag een overwinning op voor Cor Punt. Hij verwierf 59.5 punten. Hij versloeg daarmee zijn mededingers J. Abresch en J. van Nimwegen in de top drie klassering. Er was een gedeelde vierde plaats voor J. Struik en C. Grinwis, terwijl K. Mierop op plaats 6 eindigde. Volgens juryvoorzitter Van de Velde waren de producten van goede kwaliteit en smaak en was het voor de jury niet gemakkelijk om de keuzes tussen de kandidaten te maken.

Door Jaap Ruizeveld

Op het erf van de familie Hameeteman aan de Dorpsweg konden bezoekers niet alleen informatie krijgen over het paling roken. Ook waren er demonstraties en kon men makreel, haai, forel zeebaars, zalm en poon kopen. En wie verse agrarische producten wilde inslaan, kon uit de opgestelde kisten met daarin o.a. aardappelen en boontjes en uiteraard de eieren een keuze maken. Zoals gebruikelijk was ook Kees Witte met zijn KiKa-stand van de partij en dat bracht voor hem bij het begin van de rookwedstrijd een extra aangename verrassing. Manager P.C. Grinwis van Jouw Marktplaats Ouddorp overhandigde een cheque van 250 euro aan de eilandelijke ambassadeur die zich inzet voor Kinderen Kankervrij.

Herdenken

Naast alle gezelligheid en een redelijk aantal bezoekers, was er deze dag toch ook een schaduwzijde. Juryvoorzitter Van de Velde vroeg een ieder een kort moment van stilte in acht te nemen in verband met de toch nog vrij recent overleden vaste deelnemer aan de jaarlijkse Ouddorpse palingrookwedstrijd, Ab Jansen. In het voor een groot deel vaste team deelnemers was Ab een markante persoonlijkheid.

Tweede wedstrijd

De tweede palingrookwedstrijd is deze zomer op zaterdag 11 augustus in Stellendam op de Jachthaven Marina, Deltahaven 69. Ook daar is een ieder van harte welkom tussen 08.00 en 16.00 uur. Om het visroken mogelijk te maken, hadden Jouw Marktplaats Ouddorp, eetcafé 't Hoekje, Jumbo Sperling, Agrimarkt, Vishandel Sperling en rederij GO 23 hun inbreng en support geleverd.

Kees Witte kreeg voor KiKa een cheque van 250 euro van Jouw Marktplaats Ouddorp.