Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

Carillonconcert Kunstkijk

Zaterdag 4 augustus geeft stadsbeiaardier Jan Bezuijen van 12.00 tot 13.00 uur een concert vanaf de Goereese Toren. Op het programma staan drie werken van Bach: Preludium und Fuga BWV 998, Chaconne BWV 1004 en Suite nr. 4 BWV 1010. www.janbezuijen.nl.

MIDDELHARNIS

Lezers gezocht

In de bibliotheek is er een leesgroep literatuur op woensdag om 9.45 uur. Deelnemers lezen een boek en gaan daarover met elkaar in gesprek. Dit geeft extra inzicht in het gelezen boek. Meer weten? Neem dan contact op met Lindsay Pelt via lpelt@bzhd.nl of informeer bij de balie van de bibliotheek.

Repaircafé

Nog voor de vakantie spullen laten repareren? Op zaterdag 4 augustus is van 10.00 tot 13.00 uur het Repaircafé bij Kringloopcentrum Goed voor Goed aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis. Bezoekers kunnen hier terecht met bijna alle kleine (u moet het wel zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. De vakkundige monteurs kunnen helpen met repareren, dat geldt niet voor mobiele telefoons, tablets of PC's. Kijk voor meer informatie op de website: www.repaircafemiddelharnis.nl.

Schilder je selfie

Summerschool is een educatief en laagdrempelig programma tijdens de zomervakantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van workshop kunstgeschiedenis tot Franse les en van workshop programmeren tot het bakken van koekjes, tijdens Summerschool is er van alles te beleven! De kosten per Summerschoolactiviteit bedragen € 3,50 per persoon. De Summerschoolactiviteiten zijn 's morgens tussen 9.30 en 11.30 uur. Op donderdag 9 augustus kunnen bezoekers een selfie schilderen, de activiteit is voor kinderen vanaf 7 jaar. Een selfie of een zelfportret, wat is het verschil? Na een les kunstgeschiedenis weet jij dat mensen vroeger ook al verzot waren op selfies, alleen de techniek is met de tijd veranderd. Ga tijdens deze workshop creatief aan de slag en maak je eigen selfie… of is het toch een zelfportret? Aanmelden voor de Summerschool kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

OUDDORP

Fietstocht Adullam

Op dinsdag 7 augustus organiseert het Comité Adullam Gehandicaptenzorg een fietstocht. Deelnemers kunnen kiezen uit twee routes: 30 of 50 km. De inschrijving is van 10.00-12.00 in Eben-Haezer aan de Preekhillaan 5 in Ouddorp. Het inschrijfgeld is € 4,- per volwassene, € 2,50 per kind tot 12 jaar en € 14,- voor een gezinskaart. In Eben-Haezer is er een kleine verkoping met o.a. kruiden, snoep, kaarten enzovoort. Ook is er koffie, thee en fris te koop. Ook is er onderweg eten en drinken te koop. Voor eventuele vragen kunt u bellen met Hester Grinwis: 06-19153606.

Strandloop

Vrijdag 3 augustus is de 34e editie van de Bloemfontein Strandloop. De start en finish zijn bij Strandpaviljoen De Zeester, ter hoogte van Strand Noord (Oosterweg). Het programma begint om 18.30 uur met de jeugdloop over 500m voor kinderen t/m 9 jaar. Om 18.40 uur is het de beurt aan de jeugd van 10 t/m 15 jaar, zij lopen 1 km. Het inschrijfgeld voor beide jeugdlopen bedraagt € 2,50. Om 19.30 uur zal het startschot klinken voor de wedstrijd over 10 km en de prestatieloop van 4,5 km. Voor alle deelnemers is een attentie, de prijsuitreiking is direct na afloop bij de strandtent. Het inschrijfgeld voor de 4,5 km bedraagt € 7,00 en voor de 10 km € 9,00. Inschrijven kan tot een half uur voor de start, betalen vindt plaats bij het afhalen van de startnummers in de strandtent. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van AV Flakkee.

Beach Cleanup

Twee weken lang is de Boskalis Beach Cleanup Tour waarbij vrijwilligers aan de slag gaan om de Nederlandse stranden schoon te maken. Voor de duur van de tour is de Noordzeekust in 30 etappes opgedeeld. Per dag worden er tegelijkertijd twee etappes gelopen: één etappe in het noorden en één etappe in het zuiden van het land. Wie van de Nederlandse stranden houdt, zich zorgen maakt over de vervuiling en graag wil helpen schoonmaken, kan zich aanmelden via Beachcleanuptour.nl. Je vindt er alle etappes en bijbehorende informatie, zoals de datum, de start- en finishlocatie, de af te leggen afstand en de verzameltijd.

Natuur in de Delta

Donderdagavond 16 augustus zal fotograaf Jan Baks, door middel van een mooie fotopresentatie, beelden laten zien over de natuur in de Delta. Hij neemt bezoekers mee op een virtuele vaartocht via de Biesbosch naar het Haringvliet, richting de zee. Zoals de meeste mensen waarschijnlijk wel weten, gaan in september de Haringvlietsluizen op een kier. Welke veranderingen brengt dat teweeg in de omliggende natuurgebieden?
En wat is er bekend over de plannen aan de noordrand van het Haringvliet, het zogeheten Droomfonds? Tijdens de presentatie komen onder andere ijsvogels, zwanen, zilverreigers, zeehonden en de planten in de duinen aan bod. Na de pauze is er een serie met muziek over de bloeiende duinen van Goeree. De presentatie begint om 20.00 uur. De Overkant is open vanaf 19.30 uur. Een kaartje kost € 6,50 en is inclusief een kopje koffie of thee voor aanvang. Kaartverkoop via VVV Ouddorp, telefoon: 0187-681789. www.janbaks.nl.

OUDE-TONGE

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in Bibliotheek Oude-Tonge vindt plaats op vrijdagochtend 10 augustus van 10.00 tot 11.30 uur. De toegang is gratis. Het tabletcafé is bedoeld voor mensen die meer uit hun tablet willen halen. De organisatie: "Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Tip: neem je tablet mee! Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé."

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 3 augustus 2018 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Fietstocht 55+

Op donderdagmiddag 9 augustus organiseert de activiteitencommissie van Stichting ZIJN Stellendam een fietstocht richting Ouddorp, de route gaat deels door de duinen en langs de Kwade Hoek. Na afloop genieten de deelnemers van een heerlijk ijsje bij Breen. Het vertrek is om 13.15 uur vanaf het Haagse Huus te Stellendam, de fietstocht duurt tot 16.00/16.30 uur. Er zijn verder geen extra kosten aan verbonden. Bij slecht weer of hitte gaat de tocht niet door. Graag vooraf aanmelden bij mevrouw M. v. Oostenbrugge; tel: 491653 en bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411. Graag bij opgave uw eigen telefoonnummer vermelden, zodat we u terug kunnen bellen mocht het niet door gaan. De volgende activiteit is op 30 augustus in het Haagse Huus. Aanvang: 14.30 uur, zaal open: 14.15 uur. Kosten: € 3,50, graag aanmelden bij mevr. v. Oostenbrugge.

SOMMELSDIJK

Bingo's O-G-O

Zaterdag 11 augustus is er een bingo van de ouderenvereniging in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. Aanvang: 19.30 uur, de zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er zijn 11 rondes voor € 6,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis, iedereen is welkom. Op woensdag 15 augustus is de volgende bingo van de O-G-O. Aanvang om 13.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55 te Sommelsdijk. De zaal is open om 13.00 uur. Er zijn 9 rondes voor € 3,50. Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van 2 extra rondes voor € 1,- per ronde. Daarna is er een verloting.