Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Wandelclub

Iedere woensdag vertrekt er een enthousiaste wandelgroep vanuit 't Reginahof. Er wordt om 10.00 uur een kopje koffie met elkaar gedronken. Ondertussen wordt de route met elkaar besproken. De afstand is meestal rond de 5 km. Wilt u hieraan ook deelnemen? Kom dan op woensdag naar 't Reginahof aan de Reginahof 1 te Dirksland.

GOEDEREEDE

Goeree Creatief

Op donderdag 26 juli hopen wij onze maandelijkse creatieve avond te houden in partycentrum Oostdam te Goedereede. U bent weer van harte welkom met uw eigen handwerk tussen 19.00 en 22.00 uur. De kosten voor deze avond zijn € 1,-. Wij hebben deze avond twee workshops, nl. anker versieren o.l.v. metTries en macramé o.l.v. Annelies Taale. Meer informatie op oostdam@sr-go.nl of via tel.nr. 0187-492321.

MIDDELHARNIS

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Middelharnis vindt plaats op woensdag 1 augustus. Heb je een tip of vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep 'Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta'. Het Tabletcafé is van 10.00 tot 11.30 uur.

Summerschool in de bieb

Summerschool is een educatief en laagdrempelig programma tijdens de zomervakantie voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Van workshop kunstgeschiedenis tot Franse Les en van workshop programmeren tot het bakken van koekjes. Tijdens Summerschool is er van alles te beleven. In de zomervakantie (16 juli t/m 24 augustus) kunnen kinderen van maandag t/m vrijdag terecht in de Bibliotheek (Brielle, Hellevoetsluis en Middelharnis) voor een activiteit. De kosten bedragen € 3,50 per activiteit per persoon. Summerschool start om 9.30 uur en duurt tot 11.30 uur. Aanmelden kan via www.leerenbeleef.nl/jeugd of aan de balie in de Bibliotheek.

OUDDORP

Toppermarkt

Op zaterdag 28 juli a.s. is op camping Toppershoedje, Strandweg 2-4, een grote Toppermarkt. Er is een diversiteit aan kramen en niet te vergeten een levende fruitmachine. Als sluitstuk is er een optreden van Shantykoor Buitengaats. Het goede doel van deze Toppermarkt: Daniël den Hoed Familiehuis.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in de bibliotheek in Ouddorp vindt plaats op vrijdag 27 juli. Wil je meer uit jouw tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op jouw tablet? Ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé! Je kunt ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit jouw tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Tip: neem uw tablet mee! Ook wanneer je (nog) niet in het bezit bent van een tablet, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het tabletcafé. Heb je een tip of vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag ook 24/7 online stellen via de Facebookgroep 'Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta'. Het Tabletcafé in het Raad- en Polderhuis, op vrijdag 27 juli, is van 15.00 tot 16.30 uur geopend.

Zomeravondconcert

Op vrijdag 27 juli wordt in de Doopgezinde Gemeente, Dorpstienden 3 Ouddorp, een zomeravondconcert gegeven door Jan Teeuw orgel, Hugo v.d. Meij vleugel en Jolanda v.d. Wege panfluit. Jan Teeuw is organist van de Grote Kerk te Rotterdam Overschie, geeft concerten in Nederland en daarbuiten. Hugo v.d. Meij bespeelt al van jongs af aan de vleugel en hij is dirigent van een aantal mannenkoren en een gemengd koor. Jolanda v.d. Wege is panfluitiste, geeft les en is dirigente van diverse koren. Samen met Jan Teeuw maakte in mei een succesvol concerttournee door Duitsland. Bovendien hoopt Jan Teeuw op 2 september te vieren dat hij 50 jaar organist is. De avond begint om 20.00 uur, toegang vrij, er is een collecte ter dekking van de kosten.

Fietspuzzeltocht

Maandag 6 augustus wordt er t.b.v. de Hervormde Gemeente Ouddorp een fietspuzzeltocht gehouden. De fietstocht zal ongeveer 20 km zijn. Starten is mogelijk aan de Weststraat 2 tussen 18.30 en 19.00 uur. Kosten zijn 3 euro per persoon. Na afloop is er koffie/thee/fris met wat lekkers te koop.

OUDE-TONGE

Bingo A.S.V. Oostflakkee

Vrijdag 27 juli is er een grote bingo van de A.S.V. Oostflakkee. De bingo wordt gehouden bij Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 25. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De bingo begint om 19.30 uur. Kosten € 7,00, met gratis een kopje koffie of thee. Negen ronden + 1 extra voor € 1,-.

Open Schuur

Op zaterdag 28 juli wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41a. Men kan van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.