INGEZONDEN
'Koetertje'

Van FidesWonen hebben wij het adres gekregen van onze seniorenwoning Kortevliet in Dirksland. Waarom de naam Kortevliet niet terugkomt in het adres, daar heb ik geen antwoord op ontvangen van FidesWonen. Ons adres wordt nu 'Koetertje'. Ik dacht aan een late 1 aprilgrap, maar dat is niet zo. Al mijn inspanningen ten spijt, ik kon niet ontdekken wat er met Koetertje wordt bedoeld. Wie dan ook verantwoordelijk is voor de naam Koetertje moet toch wel hoger opgeleid zijn.

Want wees eerlijk: koetertje is toch niet niks. Volgens mij is het meer een naam voor een carnavalsvereniging of een kinderopvang tot 3 jaar. Maar dan nog. Nu even serieus. Wat de achterliggende gedachte of de betekenis van Koetertje ook mag zijn, ik vind het een minachting naar de senioren toe; alsof we een stel senielen zijn.

Ik zou me dan ook diep schamen als ik verantwoordelijk zou zijn voor het gebruik van de naam Koetertje en direct een afspraak maken bij een psychiater. Bezwaar maken tegen de naam Koetertje was niet meer mogelijk omdat we de naam pas hebben ontvangen van FidesWonen, nadat de datum van bezwaar maken was verstreken. Met dank aan FidesWonen.

Jan Nijssen
Groeneweg 35
Nieuwe-Tonge