Man overleden

DEN BOMMEL - Langs de Zandweg is afgelopen vrijdagmiddag een man aangetroffen in het water. Een voorbijganger haalde de man uit het water en waarschuwde de hulpdiensten. Die stelden vast dat het geen zin had om de drenkeling te reanimeren, omdat de man al was overleden. De politie stelt na onderzoek dat de man een natuurlijke dood is gestorven.


Rondwandelingen door Dirksland

DIRKSLAND - Op zaterdag 21 juli en 18 augustus worden er weer rondwandelingen in het dorp Dirksland georganiseerd.

Gedurende twee uur wordt de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de oude historische kerk uitgelegd. Het ontstaan van het dorp en de kerk zijn nauw aan elkaar verbonden. De rondwandeling start om 13.30 uur in de Hervormde Kerk aan de Ring in Dirksland. Na het bezoek aan de kerk is er een korte wandeling door het dorp waarbij, naast het bezichtigen van beeldbepalende panden, ook de Joodse begraafplaats wordt aangedaan.
Vervolgens is het ziekenhuis van Dirksland in de wandeling opgenomen. In het ziekenhuis wordt het ontstaan nader uitgelegd aan de hand van oude foto's en voorwerpen die in vitrines geplaatst zijn. We sluiten de wandeling, onder het genot van een drankje, af in de schuur van het Hof van Dirksland. Ook deze historische plaats wordt nader toegelicht. Deelname is gratis.