Kernactiviteiten

BATTENOORD

Visverkoop

Ook dit jaar wordt er op zaterdag 21 juli – voor het goede doel – weer een evenement georganiseerd op camping De Grevelingen. Vissers uit Ouddorp en Stellendam bakken er heerlijke vis en ook voor gerookte lekkernij kan men terecht bij Albert Klijn. De vis wordt geschonken door kotterreders GO 26 en GO 38 en GO 48. De verkoop is van 10.30 tot 16.00 uur. Het goede doel is voor de activiteitenbegeleiding van Zorgcomplex De Vliedberg in Ouddorp.

GOEDEREEDE

Braderie

Aanstaande zaterdag, 21 juli, is het weer tijd voor de jaarlijkse braderie in Goedereede. Deze jaarmarkt vindt plaats van 10.00 tot 17.00 uur op de Markt en langs de haven. Wie een kraam wil huren, kan contact opnemen met http://www.pajo-evenementen.nl/. Oranjevereniging Goedereede hoopt zaterdag velen te ontmoeten.

MIDDELHARNIS

Rijbewijskeuring

Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor d.d. 3 augustus en 31 augustus terecht op het spreekuur in het Wijkcentrum Middelharnis, Doetinchemsestraat 27. Schikt de datum u niet, dan zijn er andere mogelijkheden in de regio. Voor senioren kost de keuring € 40,00 en voor chauffeurs tot 75 jaar met rijbewijs C/D/E is het € 60,00. Voor informatie en een afspraak belt u tijdens kantooruren naar het landelijke afsprakenbureau van Regelzorg Rijbewijskeuringen: 088 23 23 300. Zelf een datum plannen kan via www.regelzorg.nl. Geadviseerd wordt om ten minste 4 maanden voor het verlopen van de geldigheid van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Veel gemeenten verstrekken geen keuringsformulieren (Gezondheidsverklaring) meer en verwijzen naar het CBR. De Gezondheidsverklaring is echter ook verkrijgbaar bij Regelzorg en kost € 41,00.

Wijkcentrum zoekt vrijwilliger

Vindt u het leuk koffie en thee te schenken bij de activiteiten in het Wijkcentrum? Bent u creatief en wilt u dat daar gaan begeleiden? Houdt u van jokeren en klaverjassen? "Wij zoeken iemand die ons kan ondersteunen", aldus de mensen van Stichting ZIJN. Heeft u interesse? Voor meer informatie over dit vrijwilligerswerk of het maken van een afspraak, kunt u bellen met tel.nr.: 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 21 juli van 10.00 tot 16.00 uur is er schuurverkoop van meer dan 500 artikelen uit grootmoeders tijd: emaille, grote partij zink, Keulse potten/kannen, fornuizen en nog veel meer. Gratis koffie/thee. Groeneweg 35, Nieuwe-Tonge, 0187-651638.

OUDDORP

Zomerbingo's Concordia

Brassband Concordia organiseert op dinsdag 24 en 31 juli en 14 augustus de zomerbingo's in het M.F.G. de Dorpstienden te Ouddorp. Aanvang: 20.00 uur en de zaal is om 19.30 uur open. Er worden acht rondes gespeeld, twee superronden en één hoofdronde.

Tweede scootmobiel

Stichting v/d Linde Rommelmarkten heeft een tweede scootmobiel aangeschaft. Niet meer kunnen fietsen om welke reden dan ook? Dan staat de scootmobiel voor u klaar. Er kan ook een proefritje worden gemaakt, want er is een groot terrein waar op gemak de scootmobiel uitgeprobeerd kan worden. Van der Linde krijgt veel enthousiaste reacties. Men is nog op zoek naar mensen die mee willen fietsen met die mensen die onder begeleiding een rondje met de scootmobiel willen doen. Meer info via 06-26032013. Ook kan de scootmobiel thuisbezorgd worden.

Toppermarkt

Op zaterdag 28 juli a.s. is op camping Toppershoedje, Strandweg 2-4 Ouddorp, een grote Toppermarkt. Er is een grote diversiteit aan kramen en niet te vergeten een levende fruitmachine. Als sluitstuk is er een optreden van Shantykoor Buitengaats. Het goede doel van deze Toppermarkt: Daniël den Hoed Familiehuis.

SOMMELSDIJK

Oprichten Dorpsraad

Een aantal 'echte' Sommerdiekers heeft het plan opgevat om een dorpsraad op te richten. Het comité hoopt op de Hollebollendag van vrijdag 17 augustus het bestuur aan het publiek te kunnen voorstellen. Nadere berichten volgen in deze krant.

STELLENDAM

Doopjurkententoonstelling

De vrouwenvereniging van de HHG te Stellendam organiseert een doopjurkententoonstelling op vrijdag 20 juli en zaterdag 21 juli van 14.30-16.30 uur in de nieuwe Beth-El kerk, Voorstraat 108. De toegang is gratis. Iedereen is van harte welkom.