Links Lenie Heemskerk van de Nobelaer. Rechts Ria Jongejan van het Kinderpaleis.
Links Lenie Heemskerk van de Nobelaer. Rechts Ria Jongejan van het Kinderpaleis. Foto:

Kinderpaleis start peutergroep bij De Nobelaer

OUDE-TONGE- Afgelopen week legde Kinderopvang Het Kinderpaleis de laatste hand aan het inrichten van een lokaal voor peuteropvang in basisschool de Nobelaer en dan zijn ze er helemaal klaar voor. Na de grote vakantie kan er op twee dagdelen een groep peuters tussen twee en vier jaar ontvangen worden. Een jarenlang gekoesterde wens van beide partijen wordt werkelijkheid.

Door Mirjam Terhoeve

"We zijn al enige jaren in gesprek met de Nobelaer om een peutergroep te starten binnen de school", vertelt Ria Jongejan van het Kinderpaleis. "Wij hebben dit namelijk ook al gerealiseerd op een school in Bruinisse en daar hebben we zeer positieve ervaringen mee. Hieruit blijkt namelijk dat de overgang voor de kinderen van peutergroep naar kleutergroep beter in elkaar overvloeit. Ook voor Oude-Tonge zochten we naar deze mogelijkheid. De Nobelaer wilde graag participeren. We willen echter wel graag benadrukken, dat de opvang voor alle kinderen is en dat de groep geen onderdeel van de school zelf wordt. De verantwoordelijkheid, de spulletjes en het personeel blijft allemaal gerelateerd aan het Kinderpaleis".

Doorgaande lijn

Lenie Heemskerk van de Nobelaer is ook blij met de samenwerking. "Als school kunnen we nu een doorgaande lijn bieden aan kinderen van 2 tot 12 jaar. Onze leerprogramma's Puk en Co en Schatkist sluiten bovendien perfect aan op het leerprogramma Uk en Puk, waar het Kinderpaleis mee werkt. Zo wordt het bijvoorbeeld mogelijk om samen thema's uit te werken. Ook wij onderschrijven daarom het positieve effect, wat opvang binnen de school heeft op de kinderen. Ze kunnen rustig wennen aan de basisschool. De kinderen kunnen buiten op het schoolplein spelen, gebruik maken van de spullen in de centrale hal en wennen aan het gebouw, waardoor dit straks geen onbekend terrein meer is. Het is daarom fijn dat we onze krachten kunnen bundelen, maar vooral ook, dat we van elkaar kunnen leren".
Voorlopig zijn er twee dagdelen gereserveerd en wel op maandag- en donderdagochtend van 8.30 tot 12.00 uur. Al naar gelang het aantal kinderen, zal dit nog verder worden uitgebreid. Na de vakantie vindt de officiƫle opening en de onthulling van het nieuwe logo plaats. Het Kinderpaleis en de Nobelaer hebben de kinderen en ouders gevraagd mee te denken over een nieuwe naam. Ook deze zal dan bekend worden gemaakt.
Ouders, die meer informatie willen over de peutergroep kunnen contact opnemen met het Kinderpaleis via info@kinderopvang-hetkinderpaleis.nl of een kijkje nemen op
www.kinderopvang-hetkinderpaleis.nl of www.kbsnobelaer.nl