Inzet Beroepscampus krijgt raadssupport

GOEREE-OVERFLAKKEE – Wethouder Feller gaf in de laatste raadsvergadering voor het zomerreces duidelijk aan dat de gemeente de ontwikkelingen rond de Beroepscampus nauwgezet zal volgen. Wij gaan het vraagstuk - met alle betrokkenen - voor Goeree-Overflakkee oplossen.

Door Jaap Ruizeveld

Na een drietal vergaderingen was er unanieme steun vanuit de raad voor de gepresenteerde aanpak en informatie. Het zeker stellen van dit project voor de toekomst is de drive die door alle politieke fracties werd onderschreven. Zoals wij eerder al uitvoerig berichtten, vanuit de raad op 21 juni, wordt het naderende einde van Edudelta als onderwijsinstelling ernstig gevoeld en heeft gezorgd voor veel complicaties in het traject rondom de realisering van de Beroepscampus, terwijl de tijdsdruk die er op het proces ligt - mede omdat de locatie Schoolstraat 11 Middelharnis - vanaf 2020 niet meer voor onderwijs beschikbaar mag worden gesteld. Accenten zijn nu aankoop perceel Langeweg 107-109, omdat enerzijds de gemeente in januari 2019 verantwoordelijk wordt voor de huisvesting van vmbo Groen en anderzijds de regie wil behouden op de ontwikkelingen rondom de Beroepscampus.

Niet wachten

VKGO (Heintjes) gaf aan dat deze fractie bezoeken bracht aan de onderwijsinstellingen om zich nader te oriënteren. De inhoud van dit onderwijsproject voor het eiland verdient brede steun. ChristenUnie (Tuk) miste nog antwoorden op vragen over leerlingenprognoses, wilde geen open einden, wees op risico's, maar was met stemverklaring toch voor de besluitvorming, omdat investeringen op basis van samenwerkingsovereenkomsten nog aan de orde komen. De raad wordt blijvend geïnformeerd, verzekerde de portefeuillehouder. SGP (C. Grinwis) wees op het belang van de continuïteit in het onderwijs en adviseerde het bedrijfsleven bij de verdere stappen nauw te betrekken. Mv. Both (CDA) stelde dat de plannen door moeten gaan. Niet wachten. Dat is geen optie, omdat in deze fase duidelijkheid moet bestaan, zodat leerlingen uit omliggende gebieden, die nodig zijn, niet voor andere gemeenten behoeven te kiezen.