Afbeelding
Foto:

PostNL verwijdert 17 brievenbussen op het eiland

GOEREE-OVERFLAKKEE - In Nederland wordt er steeds minder post verstuurd, dat is de reden dat PostNL in heel Nederland het aantal brievenbussen aanpast. Op het eiland gaan er 17 brievenbussen verdwijnen deze zomer. Na de aanpassingen zijn er nog 45 brievenbussen over. Er komt één nieuwe brievenbus bij op Goeree-Overflakkee, die wordt geplaatst bij Port Zelande.

Er zijn twee plaatsen op het eiland met maar één brievenbus, dat zijn Herkingen en Stad aan 't Haringvliet. In alle andere kernen zijn er meerdere brievenbussen. Bij het bepalen van de locaties is rekening gehouden met de afstandseis voor brievenbussen die de Postwet voorschrijft. Daarnaast is er gekeken of brievenbussen voor iedereen bereikbaar blijven. Ook voor mensen die wat minder goed ter been zijn. Brievenbussen bij ziekenhuizen en zorginstellingen blijven om die reden dan ook staan. Ook het aantal verlaagde brievenbussen blijft ongewijzigd.

Als een brievenbus vervalt, wordt dit minimaal drie weken van tevoren op de betreffende brievenbus zelf aangegeven. Bewoners ontvangen op het huisadres een brief met informatie over de veranderingen. Informatie is ook te vinden op postnl.nl/brievenbus. De locatiewijzer op deze pagina helpt bij het vinden van de dichtstbijzijnde brievenbus.

Lijst

De volgende brievenbussen gaan verdwijnen. Den Bommel: Kranendijk en Molendijk. Dirksland: Oranjelaan. Goedereede: Hoofdpoortstraat. Melissant: Julianaweg. Middelharnis: Kaai en Oosthavendijk. Nieuwe-Tonge: Ds. van Baerlestraat. Ooltgensplaat: Van Weelstraat. Ouddorp: Duinkerkerweg, Steenkreek, Oude Nieuwlandseweg, Kabbelaarsbank, Port Zelande. Sommelsdijk: Koningin Julianaweg en Lijster. Stellendam: Zuiderdiepstraatweg.