WIN aanpak

Eind juni hebben we als groep Goeree-Overflakkee bij elkaar gezeten en gekeken naar hoe het vernieuwend werken nu gaat. Eerder heb ik u uitgelegd dat we in het kader van 'Vernieuwend werken' in 4 groepen zijn opgedeeld. Uiteraard wordt er nu van ons verwacht dat we gaan doen wat de burger van ons vraagt en zorgen voor de veiligheid op en rond het eiland.

Maar wat verlangt nu de burger van ons? is de vraag die we onszelf steeds stellen. Hoog tijd om daar achter te komen, vonden we. Dit hebben we onder andere gedaan op 27 juni in het Prieel, waar we samen met de gemeente, buurtpreventie, dorpsraden en andere partners bij elkaar zijn gekomen. Iedereen had uit zijn dorp of stad een probleem of aandachtspunt meegenomen om voor te leggen aan zijn/haar wijkagent.

Na een mooie inleiding van Sacha Houtman (wijkagent expert), Annet de Jonge (teamchef Haringvliet) en Robert de Rijcke (projectleider vernieuwend werken), presenteerde de wijkagent van Stellendam, Arij Weijler, aan de hand van sprekende foto's en filmpjes, wat vernieuwend werken inhoud voor de groep Goeree-Overflakkee.

Hierna ging men bij zijn/haar eigen wijkagent aan tafel en werden alle meegenomen zaken besproken. Elke woonkern heeft 1 probleem of aandachtspunt eruit gehaald en daar gaan we mee aan de slag. Opvallend was dat het aantal verkeersgerelateerde zaken, vooral de 30 en 60 kilometer zones, een grote bron van ergernis zijn. Hier wordt structureel te hard gereden. Omdat de meeste van deze wegen niet aan de inrichtingseisen voldoen, is handhaven niet toegestaan. Gekeken gaat worden wat we daar aan kunnen doen.

Daarnaast hebben we met elkaar een aanpak bedacht waarbij we een woonkern, een individu en een bepaalde overtreding meer aandacht zullen geven. Elke maand kiezen we 2 of 3 Woonkernen die extra de aandacht krijgen, we zijn dan meer dan normaal aanwezig in die kernen en willen graag het contact met de burger versterken. We horen graag van u wat er speelt en waar u vindt dat wij werk van moeten maken. Het raampje gaat weer open en de arm naar buiten, zeg maar.

Daarnaast kiezen wij een persoon (Individu) waarvan wij vinden dat hij of zij extra aandacht verdient. Dat kan zijn omdat diegene nog boetes open heeft staan of omdat diegene zich bezighoudt met strafbare zaken. Als laatste vestigen we onze aandacht op de Naleving van een specifiek verkeersfeit. Bijvoorbeeld snelheid, gordel, fietsverlichting of andere zaken.

U ziet waar de naam WIN aanpak vandaan komt.

Uiteraard horen we graag van u waar u deze aandacht op gericht wilt hebben. Spreek ons aan op straat of neem contact op via uw wijkagent middels www.politie.nl. Als we onze aandacht richten op die specifieke woonkernen, wil dat niet zeggen dat de rest van het eiland dan zonder toezicht zal zijn.