Onderzoek hogere snelheid kruispunt N57 Goedereede

GOEREE-OVERFLAKKEE – Rijkswaterstaat district Zee en Delta stelt een onderzoek in naar de mogelijkheid om de maximale snelheid op de N57 bij de verkeerslichten in Goedereede (kruispunt Vissersweg / Dammenweg) te kunnen verhogen naar 80 km. Het onderzoek zal overigens nog enige tijd in beslagnemen nemen omdat er bij invoering van deze verhoogde snelheid mogelijk sprake kan zijn van geluidsoverschrijding. Dit antwoordt het college van b. en w. op een raadsvraag van de fractie ChristenUnie

Door Jaap Ruizeveld

Fractieleider Tuk had de vraag gesteld gelet op het zeer grote aantal bekeuringen dat op dit kruispunt (met verkeerslichten) wordt geregistreerd. Gemiddeld 170 overtredingen per dag. Oorzaak kan zijn onduidelijkheid in bebording dat op die locatie de snelheid van 80 naar 50 km moet worden teruggebracht. De CU vroeg om goede aanduidingen, een betere signalering. In beide richtingen op de N57 zijn flitskasten geplaatst die de overschrijding van de maximale snelheid vastleggen.

Signaleringsbord

Het college heeft zich met dit heikele punt gewend tot Rijkswaterstaat, die in eerste instantie aangaf dat de bebording langs de N57 voldoende is omdat de weggebruiker twee keer een verkeersbord passeert met daarop 50 km. Het gemeentebestuur heeft aangedrongen op een signaleringsbord dat er geflitst wordt bij overschrijding van de maximale snelheid en het negeren van rood licht. Eind vorige maand (juni) zijn er verkeersborden geplaatst met daarop het symbool dat er geflitst wordt, maar deze borden zijn toen niet opgehangen conform afspraak tussen gemeente en Rijkswaterstaat. Er is inmiddels door deze dienst opdracht verstrekt om de borden te plaatsen nabij de flitskast en niet 200 meter verder langs de N57.