Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Wandelingen door Dirksland

DIRKSLAND - Op zaterdag 21 juli en 18 augustus worden er weer rondwandelingen in Dirksland georganiseerd. Gedurende twee uur wordt de ontstaansgeschiedenis van het dorp en de oude historische kerk uitgelegd. Het ontstaan van het dorp en de kerk zijn nauw aan elkaar verbonden. De rondwandeling start om 13.30 uur in de Hervormde Kerk aan de ring in Dirksland. Na het bezoek aan de kerk is er een korte wandeling door het dorp waarbij, naast het bezichtigen van beeldbepalende panden, ook de Joodse begraafplaats wordt aangedaan. Vervolgens is het ziekenhuis van Dirksland in de wandeling opgenomen. In het ziekenhuis wordt het ontstaan nader uitgelegd aan de hand van oude foto's en voorwerpen die in vitrines geplaatst zijn. We sluiten de wandeling, onder het genot van een drankje, af in de schuur van het Hof van Dirksland. Ook deze historische plaats wordt nader toegelicht. Deelname is gratis.

GOEREE-OVERFLAKKEE

In de maand juni van 2020 zal een reünie worden georganiseerd van de MULO te Pernis. Een ieder die geboren is in de jaren 1950 t/m 1952 en daar op school gezeten heeft, kan zich aanmelden via de onderstaande e-mail adressen. Klassenfoto's en informatie zijn zeer welkom. Aanmelden onder vermelding van telefoonnummer en e-mail-adres naar: joopsnel@hotmail.com, b.ruizevelddewinter@chello.nl, of wwaal@chello.nl.

HERKINGEN

Scharrelloodsje

Tijdens de jaarmarkt in Herkingen op 14 juli is het Scharrelloodsje de hele dag geopend.

Vakantiebijbelweek

Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 juli is er weer de Vakantiebijbelweek, die georganiseerd wordt door de Hersteld Hervormde Gemeente en de Hervormde Gemeente. Er is voor kinderen van alle leeftijden veel te doen. De kinderen vanaf 4 jaar (t/m groep 4) zijn welkom op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en donderdag van 10.00 tot 12.30 uur. Donderdag wordt er gegeten. Kinderen die na de vakantie naar groep 5, 6, 7, 8 of naar de brugklas gaan, zijn welkom op dinsdag en woensdag van 19.00 tot 21.00 uur en donderdag van 18.00 tot ongeveer 21.00 uur. Donderdag wordt er gegeten om ongeveer 18.00 uur. Donderdagavond zijn alle ouders, opa's, oma's, buren en belangstellenden welkom om alle liedjes nog een keer samen te zingen. De Vakantiebijbelweek wordt gehouden in de tent naast De Fontein aan de Scharloodijk. De kosten zijn € 1,- per dag. Het thema van de Vakantiebijbelweek is 'Zoek het uit!'

MIDDELHARNIS

Muzikaal Menheerse Avondmarkt

Vrijdag 13 juli organiseert Stichting Hart van Goeree Overflakkee voor de tweede keer 'Muzikaal Menheerse Avondmarkt'. Deze zal plaatsvinden op de Voorstraat en de havenkom van Middelharnis. Tijdens deze grote braderie krijgen lokale muzikanten en talenten de kans om op diverse plekken hun muzikale talenten te laten horen. "Dus ben je benieuwd wat het publiek van Goeree-Overflakkee van je talenten vindt, of wil je meer bekendheid genereren voor je band of muziekvereniging, meld je dan aan via info@hartvangoereeoverflakkee.nl," aldus de organisatie. Het muzikale aanbod tijdens deze dag zal heel divers zijn, want ondertussen hebben zich niet alleen twee violisten (Tygo en Arwen) aangemeld, maar zal er ook een akoestisch optreden worden verzorgd door de band Baneham, bestaande uit Pepijn (zang), Jeroen (drums) en Bas (gitaar) en zullen ook de dames van Sax'a'holic uit Oude-Tonge hun vrolijke klanken laten horen.
Natuurlijk zijn er ook diverse kinderattracties aanwezig, zoals een draaimolen, mini cars en bungee trampoline. En is er voor deze avond op het Diekhuusplein een volleybaltoernooi georganiseerd door Intermezzo.
Op de website www.hartvangoereeoverflakkee.nl en de Facebookpagina staat meer informatie.

OUDDORP

Vierdaagse rommelmarkt

In een andere ruimte van de loods van Bouwbedrijf Van der Linde aan de Zuidweg 3, is weer een nieuwe voorraad rommelmarktspullen klaargezet. Daarom is er een vierdaagse rommelmarkt van woensdag t/m zaterdag van 9.00 tot 12.00 uur.

Snuffelmarkt

Zaterdag 14 juli is er Snuffelmarkt aan de Dorpsweg 39a. De markt begint om 9.00 uur en duurt tot 15.00 uur. Er is verkoop van tweedehands spullen, speelgoed, kleding, kinderkleding en vaste planten. Er is ook de mogelijkheid om te genieten van een kopje koffie/thee met taart.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 18 juli is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 13.30 uur is de aanvang in wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Er worden negen rondes gespeeld voor € 3,50. Daarnaast zijn er nog negen extra gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. Vervolgens is er een verloting.

Bingo op zaterdag

Zaterdag 21 juli is juli is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee. Om 19.30 uur is de aanvang in wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden elf rondes gespeeld voor € 6,50. Daarnaast nog negen extra prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Zomerzangavond

In de vroege zaterdagavond kan men terecht voor een uurtje zingen. Tussen 19.30 en 20.30 uur kan men 'samen zingen'. Er zullen dan psalmen en Johannes de Heer-liederen gezongen worden met orgelbegeleiding in de kerk van de Doopsgezinde Gemeente. Deze 'zomerzangavond' is in het kerkgebouw van de Doopsgezinde Gemeente en wordt gehouden op zaterdag 21 juli.