Afbeelding
Foto: Sam Fish

Zaterdag grote Boerderijfair en Open Imkerijdag bij Landwinkel Keizer

STELLENDAM - Aanstaande zaterdag 14 juli is er van 9.30 tot 15.30 uur bij Landwinkel Keizer veel te beleven. Een grote Boerderijfair, oude ambachten, kleedjesmarkt en rondleidingen naar de bijenkasten.. Een gezellig uitstapje voor het hele gezin.

De Boerderijfair biedt voor elk wat wils. Doordat Keizer aangesloten is bij de coöperatie Landwinkel, bieden ze op de fair producten aan vanuit de streek. Er is een grote diversiteit aan kramen. 100% Ouddorp, Brocante, Carmen's Kitchen, Van der Boom Boeken, een kraam van Adullam, verse bloemen van kwekerij Luime, mooie handgemaakte fotokaarten, Poldergoed, Huizer Witjes, John Rietdijk voor al uw klussen, Schaik kaas, de Dutch Cranberrygroup, de Nollestee, Aloë Vera producten, Hollandse kersen, aardbeien, noten, visser Grinwis met heerlijk vers gerookte paling, Bakkerij Van Harberden… Het is allemaal aanwezig! Naast dit alles is er de gelegenheid om kennis te maken met producten uit de landwinkel. Proef de zelfgemaakte rabarberwijn, probeer de productlijn van Your Well op basis van zeewier uit de Oosterschelde... en proef een scala aan 100% pure sappen deze dag! Uiteraard is er ook een kraam met bijenproducten en heerlijke honing uit eigen imkerij.

Activiteiten

Bij aankomst staat er meteen een grote landbouwmachine opgesteld, wie wil hier nu niet bij op de foto? Kinderen kunnen met vers fruit hun eigen gebakje maken en zich vermaken op het grote springkussen. In het weiland kunnen ze rondjes op een pony rijden. In theetuin 'Keizershof' is de mandenmaker bezig en zien bezoekers hoe het weverswiel werkt (kinderen mogen het ook zelf proberen). Daarnaast worden er boterbabbelaars bereid, die bezoekers mogen proeven! Verder vindt u op het terrein bij Landwinkel Keizer een gezellige kleedjesmarkt. Nieuw dit jaar is een rondleiding door een echte boer! Kinderen kunnen kennismaken met het ontstaan van de gewassen, de groei en het oogsten. De groenten die ze bekijken, worden verkocht in de Landwinkel.

Rondleidingen

Duik in de fascinerende wereld van de bijen en ga met imker Ad Keizer mee naar de bijenkasten! Bijen maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Deze dag kunnen bezoekers zich verdiepen in de fascinerende wereld van deze diertjes. U krijgt antwoord op vragen als: Wat doet een imker en waarom word je imker? Hoe gaat het oogsten van honing in zijn werk? Er wordt uitleg gegeven over de werksters, darren en de koningin. We nemen een kijkje in een bijenvolk, op zoek naar de koningin! Ook worden er diverse demonstraties gehouden en tips gegeven over hoe u uw tuin of balkon bijvriendelijk kan inrichten en hoe u kunt helpen om de bijenstand te verbeteren. Een unieke gelegenheid om kennis te maken met een imker en het houden van honingbijen. Het advies voor bezoekers is om geen parfum op te spuiten. Overigens is de kans klein om gestoken te worden, zodat ook kinderen zich kunnen verwonderen over deze prachtige dieren! Er zijn ook een aantal beschermkappen aanwezig voor mensen die bang zijn om gestoken te worden. De rondleiding is gratis.

Uiteraard is er de gelegenheid om gezellig in de theetuin wat te drinken.. Ook ontbreekt de verzorging van de innerlijke mens niet. De boerin staat weer klaar in de keuken om u te verwennen met vers gebakken taart. Gebakken vis, gerookte paling een patatje zijn ook verkrijgbaar, net als een lekker ijsje. Er is voldoende parkeergelegenheid aanwezig en de fair is ook toegankelijk voor mindervalide mensen. Er is een pinautomaat aanwezig. Landwinkel Keizer is te vinden aan de Damweg 1a. Tussen de fietsknooppunten 60-66 en 41-71. Kijk voor meer informatie op www.landwinkelkeizer.nl of www.bijenhouders.nl.