Afbeelding
Foto:

Taxateur Molendijk maandag 23 juli in Ouddorp

OUDDORP - Mensen die een zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel of oude atlas in hun bezit hebben, kunnen deze op maandag 23 juli later taxeren door taxateur Arie Molendijk. Hij taxeert van 13.00 tot 16.00 uur in Hotel Duinzicht aan de Oud Nieuwlandseweg 13. Naast boeken taxeert hij ook documentatiemateriaal uit de oorlog, oude brieven, foto's, ansichtkaarten en prenten.

Meer dan 1800 taxatiedagen heeft de Rotterdamse taxateur inmiddels op zijn naam staan. Hij is niet alleen bekend in Nederland, maar werkt ook in Canada, de Verenigde Staten, Australië, enzovoort. De taxaties zijn zo mogelijk gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling.

De taxaties vinden alleen plaats tijdens de taxatiedagen, dus niet via foto's of bij mensen aan huis. Kosten voor een taxatie zijn € 5,- voor één tot ca. tien boeken. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van 25 tot 50 euro. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken, die bijvoorbeeld wel € 1800,- waard zijn. Bezoekers krijgen uitleg over de meegebrachte boeken, bij boeken met een waarde van boven de 200 euro kan er een taxatierapport worden opgesteld. Kijk voor meer informatie op www.molendijkboeken.nl, of bel naar 06-27177625.