Afbeelding
Foto:

195 senioren met Rode Kruis voor de 11e keer op bootreis

GOEREE-OVERFLAKKEE – Liefst 195 senioren uit de gemeente Goeree-Overflakkee maakten op dinsdag 26 juni hun opwachting voor de bootreis die het Rode Kruis, afdeling Goeree Overflakkee, in de personen van Kees en Mineke Pikaart organiseerden.

Het waren ouderen vanaf 50 jaar die in de ochtenduren in de Stellendamse buitenhaven opstapten aan boord van het luxe partyschip Marlina van Rederij Fortuna bv (Spijkenisse) voor een tocht over het Haringvliet, langs Tiengemeten, Haringvlietbrug, Hollands Diep, Willemstad Moerdijkbruggen, Nieuwe Merwede, Langs de Hollandse en Brabantse Biesbosch, Werkendam, Gorinchem, naar Woudrichem. Hier bleef men anderhalf uur aangemeerd om van boord te gaan.
Een prima mogelijkheid, in het bijzonder voor rolstoelers en voor senioren die zonder hulp en begeleiding niet gemakkelijk meer een dag er op uit kunnen trekken. Het Rode Kruis-team, met gespecialiseerde zorg- en hulpverleners en een aantal vrijwilligers, stond de hele tocht gereed om desgevraagd assistentie en ondersteuning te verlenen van de afdeling Goeree-Overflakkee van het Rode Kruis.
Dankzij de volgende sponsoren kon deze dag zo'n succes worden: Kommer Akershoek en Jumbo Ouddorp voor het lekkers bij de koffie en thee, Eilanden-Nieuws voor de berichtgeving in de krant en Rijkswaterstaat voor het beschikbaar stellen van het terrein en hun aanlegsteiger.