V.l.n.r. Bram Grit, John Kremers (met cheque), Angeline van der Perk en Rien Abramse.
V.l.n.r. Bram Grit, John Kremers (met cheque), Angeline van der Perk en Rien Abramse. Foto:

Laudando zingt 2490 euro bij elkaar voor Calando

DIRKSLAND – 'Laudando zingt voor Calando' heeft 2490 euro opgebracht. Drie bestuursleden overhandigden de cheque met dat bedrag erop op woensdag 4 juli aan bestuurder John Kremers van Calando.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Het twintigjarig jubileum van hospice Calando was voor de christelijke oratoriumvereniging Laudando de aanleiding om een benefietconcert te organiseren. Dit omdat er al lange tijd een warme band is tussen Laudando en Calando. Het koor was te zien en te horen tijdens jubileumconcerten van het hospice en ook tijdens de jaarlijkse herdenkingsbijeenkomsten.

Het benefietconcert was op zaterdag 30 juni in de Nederlandse Hervormde kerk te Dirksland. Ondanks het warme weer waren er circa honderddertig bezoekers naar het concert gekomen. Zoals gebruikelijk stond het koor onder leiding van dirigent Rinus Verhage.

Laudando had diverse sponsors weten te werven voor het concert. Daarnaast was er aan het eind van de uitvoering een collecte onder de bezoekers. Zowel sponsors als bezoekers trokken ruimhartig de beurs. Dat leidde tot een fraaie opbrengst – na aftrek van de kosten – van 2490 euro.

De bestuursleden Bram Grit, Rien Abramse en Angeline van der Perk van Laudando overhandigden de cheque aan John Kremers, die recent Janneke Koningswoud opvolgde als lid van de raad van bestuur. Kremers, die in korte tijd al kennis heeft kunnen nemen van het enorme draagvlak voor Calando in de samenleving, was blij met het bedrag. Hij zei het te gaan besteden aan de inrichting van de serre en een airco.