De start van de GO-Classic op een archieffoto van vorig jaar.
De start van de GO-Classic op een archieffoto van vorig jaar. Foto:

Voorbereidingen GO-Classic in volle gang

GOEREE-OVERFLAKKEE - De voorbereidingen van de GO-Classic zijn in volle gang. Het organiserend comité geeft graag nog wat nader uitleg over het traditionele wielerevenement dat tijdens het eerste weekend van september wordt gehouden.

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via de voorinschrijving op de website www.GO-classic.nl. Het evenement wordt al een aantal jaren gehouden tijdens de tweede zaterdag van september. Dit jaar zal dus op zaterdag 8 september het evenement worden verreden. Start en finish is op het Diekhuusplein en heel de dag door zal het plein in het teken staan van het wielerevenement. GO-Classic is geen wielerwedstrijd, maar iedereen kan meedoen aan één van de tochten. De routes van de verschillende tochten zijn uitgezet door de mooie natuur van Goeree-Overflakkee en een klein stukje Schouwen-Duiveland. Deelnemers kunnen kiezen uit drie verschillende afstanden: 70 km, 115 km of 150 km. Op verzoek van diverse deelnemers is de route van de 150 km voor het grootste deel aangepast, meer natuur en afwisseling in de route.

Zowel onderweg als bij de start en finish zijn veel voorzieningen voor de fietsers - die naar verwachting ook dit jaar weer afkomstig zijn uit het hele land - getroffen. Zo is er een bewaakte fietsenstalling naast het Diekhuusplein. Voor en na de tocht kunnen de soms dure fietsen daar veilig gestald worden. Wie wil douchen, kan dit bij De Staver doen.
Onderweg zijn er een aantal pauzeposten. Pauzepost 4 is dit jaar niet bij de Reddingsbrigade bij Ouddorp, maar bij De Houten Kaap. Natuurlijk is er duidelijke bewegwijzering langs de route.

Hoewel er aan de tocht geen wedstrijdelement is verbonden, valt er dit jaar wel iets te winnen. Wie de mooiste GO-Classic herinnering deelt op de Facebookpagina, kan een 'super leuk' geschenk krijgen: een weekendverblijf in een beachlodge bij Zeil- & Surfcentrum Brouwersdam. Via de Facebookpagina van GO-Classic kan men ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes rondom het evenement.

De opbrengst van de GO-Classic komt dit jaar ten goede aan drie goede doelen: Vrienden van Carmen, Stichting D'n Speultuun en de Rotary Foundation.

De organisatie van de GO-Classic is in handen van de stichting GO-Classic. Deze stichting maakt deel uit van de Rotaryclub Goeree-Overflakkee.

De organisatie van de GO-Classic, de stichting GO-Classic, is vanaf de eerste editie van de GO-Classic lid van de NTFU. De NTFU hanteert voor de toertochten van haar leden een kwaliteitssysteem, waardoor elke erkende tocht aan bepaalde basiseisen moet voldoen. Bij de GO-Classic ligt de lat hoger dan het basisniveau: de GO-Classic voldoet aan de hoogste kwaliteitseisen en is daarom gekwalificeerd als 'Extra Goed Geregeld'. De deelnemers aan de GO-Classic zijn er daarom van verzekerd dat de toertocht voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van organisatie, route-aanduiding en veiligheid.

Meer informatie en inschrijven via www.GO-classic.nl.