Afbeelding
Foto:

Eerste Flakkeese Haringvaatje geveild tijdens Haringevent Kiwanis

STELLENDAM - Woensdag 27 juni werd er volop haring gehapt tijdens het Haringevent van Kiwanis. Op de locatie van hoofdsponsor JARO Groep werd het eerste vaatje Flakkeese haring geveild, dat bracht € 11.600,- op.

Verder konden de bezoekers loten aanschaffen van € 25,- voor de grote loterij, waarbij er onder andere een dagje cabrio rijden, overhemd op maat en een rondvlucht boven het eiland werd verloot. In totaal bracht het evenement € 24.125,- op voor de stichting Vrienden van het Sophia. De vis werd verzorgd door de andere hoofdsponsor Visspecialist Hameeteman.

Het geld wordt door het Sophia Kinderziekenhuis gebruikt om de functie van de placenta op een nieuwe manier te meten. Wanneer de placenta niet goed werkt, kan dat leiden tot ernstige vroeggeboorte en zelfs overlijden in de baarmoeder. Daarom is het belangrijk om problemen met de placenta vroegtijdig op te sporen.

Maar er is een nieuwe veelbelovende techniek om de placentafunctie direct te beoordelen: Blood Oxygen Level-Dependent. Dit is een MRI scan waarbij gebruik wordt gemaakt van het transport van zuurstof over de placenta van moeder naar kind. Dit is een goed middel om de placentafunctie te meten: hoe beter het zuurstoftransport, hoe beter de werking van de placenta. Het geld wordt gebruikt om een project op te zetten met deze nieuwe techniek. Het doel is om in de toekomst vroeggeboorte en levenslange problemen bij kinderen te voorkomen.