Afbeelding
Foto:

Vrienden steunen Van Weel-Bethesda Ziekenhuis

GOEREE-OVERFLAKKEE - "Onze stichting Vrienden van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis in Dirksland ondersteunt het ziekenhuis met financiële bijdragen, mede waardoor apparatuur kan worden aangeschaft dat niet geheel uit eigen middelen (budget) kan worden bekostigd. Voorzieningen die ten goede komen aan onze patiënten". Stichtingsvoorzitter Karel Olsthoorn (62), die in 2017 deze functie overnam van Pieter Helmsing, werd bij zijn benoeming in onze krant geportretteerd. Hij is een goede ambassadeur, die zich samen met de bestuursleden Toos Buijs-Vermue en Arna de Wit-Mulder inzet om zoveel mogelijk gelden te verwerven voor het goede doel.

Door Jaap Ruizeveld

Dat betekent vrienden (burgers) te enthousiasmeren, het aantal partners (support van bedrijven) uit te breiden en te wijzen op de mogelijkheid van het verstrekken van legaten en ook van het aanreiken van giften. Niet verwonderlijk dus dat de stichting met instemming kennis nam van het besluit van de activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente Ouddorp om 10% van de netto opbrengst van de jaarlijkse Kringloopmarkt, dit keer op zaterdag 14 juli in de Ring van de badplaats, te zullen overmaken. "Een mooi gebaar en daarvoor komen wij graag die dag naar Ouddorp, om in een stand op die Kringloopmarkt desgevraagd informatie te geven over onze inzet voor het ziekenhuis, folders te verstrekken en wellicht de vriendenkring te kunnen uitbreiden. Dat alles uiteindelijk gericht op financiële support".

Oogheelkunde

Twee keer in het jaar proberen wij een geldelijke bijdrage te overhandigen aan het ziekenhuis. De kosten voor aanschaf van apparatuur zijn hoog. Voor sommige wensen moeten we er wat meer tijd voor nemen om een spaarpotje op te bouwen. Actueel richten wij ons nu om gelden in te zamelen voor een bijdrage voor een Tonometer. Dit is in de oogheelkunde. Het apparaat wordt in de tonometrie gebruikt bij de behandeling van patiënten (bijvoorbeeld bedlegerige- en/of rolstoelpatiënten en voor kinderen) bij wie niet via een andere methode de oogdruk kan worden gemeten (tekst website). Eerder konden wij bijdragen leveren voor apparatuur op de Spoedeisende Hulp en voor het Verloskundig centrum", zegt de stichtingsdirecteur.

Afstemmen

Karel is een bekend gezicht in het Dirkslandse ziekenhuis. Hij was - als analist - 15 jaar werkzaam op het laboratorium. Na zijn vervroegd pensioen wil hij zich, nu bij de Stichting Vrienden van het Van Weel-Bethesda Ziekenhuis, samen met zijn medebestuurders, blijven inzetten voor de patiënten. Om hen naast de al zeer goede zorg, waar mogelijk, met extra voorzieningen een thuisgevoel te kunnen geven. Dit alles zorgvuldig afgestemd op en in overleg met de Raad van bestuur (medisch lid dr. Van der Velden) van het ziekenhuis. Hun wensen worden aan ons toegelicht en aangereikt. Wij gaan doorlopend aan de slag om middelen te verwerven. Dat kan zijn door onze partners te benaderen en bijvoorbeeld acties op te zetten om het aantal vrienden in onze kring te vergroten. Met onverwachte giften en/of financiële toezeggingen zijn wij heel blij. Dat willen wij steeds uitstralen. Daarom staan wij, op uitnodiging en verzoek van de activiteitencommissie DGO, ook 14 juli op hun Ouddorpse Kringloopmarkt".

Contactgegevens

Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland: info@vrienden.zhsdirksland.nl, www.vrienden.zhsdirksland.nl. Telefonisch: Marlies Prins, afd. communicatie CuraMare op 0187-607659. Wilt u financieel ondersteunen, dan zijn de gegevens bankrekening: NL62 RABO 0133 3450 33 t.n.v.: Stichting Vrienden van Ziekenhuis Dirksland.