Kernactiviteiten

DIRKSLAND

'Hartjesspreekuur'

Vanaf 9 juli is zijn er gewijzigde tijden voor het hartjesspreekuur. Je bent iedere maandag en donderdag tussen 16.00-16.30 uur welkom bij het hartjesspreekuur van verloskundig centrum CuraVita in Dirksland. Zeker de eerste periode van de zwangerschap is een spannende periode. In de eerste periode kun je de baby nog niet voelen bewegen en soms vragen zwangere vrouwen zich af of het goed gaat. Tijdens het hartjesspreekuur is het mogelijk om, tussen alle andere controles door, even naar het hartje te luisteren. Een extra service die verloskundig centrum CuraVita biedt. Het neemt de onzekerheid weg en het is leuk om het hart te horen. Het hartjesspreekuur is voor vrouwen die 12 weken of meer zwanger zijn en voor hun zwangerschapsbegeleiding bij CuraVita komen. Het is een inloopspreekuur, een afspraak maken is niet nodig.

GOEREE-OVERFLAKKEE

Opbrengst collecte epilepsiebestrijding

De collecte van het Epilepsiefonds heeft in de plaatsen Den Bommel, Dirksland, Goedereede, Herkingen, Middelharnis, Nieuwe-Tonge, Ouddorp, Oude-Tonge, Sommelsdijk, Stad aan 't Haringvliet en Stellendam totaal € 8.137,53 opgebracht. Een bijzondere prestatie met het oog op het jubileum dat het Epilepsiefonds dit jaar viert. De opbrengst van de collecte is bestemd voor wetenschappelijk onderzoek, voorlichtingsactiviteiten, het organiseren van aangepaste vakanties voor mensen met epilepsie en individuele hulp.

Oud-leden Eilandenkoor gezocht

Binnenkort viert het Christelijk Gemengd Eilandenkoor haar twintigjarig bestaan. Dit wil het koor niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom worden zij die lid zijn geweest van het koor uitgenodigd om zich aan te melden. Voor zaterdag 13 oktober wordt er een concert georganiseerd met oud-leden in de Oude Kerk van Zierikzee. Verdere informatie volgt via de mail. Aanmelden kan via heijkoop.d@hetnet.nl.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 7 juli is er weer de maandelijkse inzamelmorgen van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. De loods aan de Industrieweg 17 te Middelharnis is geopend tussen 9.30 en 11.30 uur. Voor de laatste keer vóór de zomervakantie kunt u uw hulpgoederen afgeven. Er is grote behoefte aan huishoudelijke artikelen, zoals kopjes, schotels, gebruiksvoorwerpen voor de keuken, enz. Speelgoed en schone knuffels zijn ook welkom, de kinderen kijken er naar uit. Ook oude brillen en incontinentiemateriaal kunt u brengen. Er staat er bij de ingang de bekende verkooptafel, en een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. Er is in de maand augustus geen inzamelmorgen. Vragen? Mail dan naar: info@oosteuropa-werkgroep.nl, of bel 484228 of 603051.

Repaircafé

Op zaterdag 7 juli is het Repaircafé actief op de Locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis, van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt hier terecht met bijna alle kleine (u moet het wel zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. De vakkundige monteurs kunnen u helpen met repareren, behalve met mob. telefoons, tablets of PC's. Zie ook www.repaircafémiddelharnis.nl.

Alzheimer Café

In het Alzheimer café van woensdag 4 juli komt het thema 'Bewegen' aan de orde. De bezoekers krijgen uitleg van wandelcoach Jannie van Eck over het belang van in beweging blijven. Er wordt ook geoefend. Dit is de laatste ontmoeting voor de zomerstop. Het Alzheimer Café wordt gehouden aan de Doetinchemsestraat 27, Middelharnis. Programma van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

OOLTGENSPLAAT

Afsluiting seizoen 55+

Nu de zomer weer voor de deur staat, wil de plaatselijke commissie Ooltgensplaat van Stichting ZIJN op 13 juli een gezellige barbecue houden voor alle 55-plussers van Ooltgensplaat. Er zal ook een verloting worden gehouden. U bent welkom op vrijdagmiddag, aanvang 16.00 uur, in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten € 12,00. Opgeven voor 6 juli bij Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDDORP

Opbrengst rommelmarkt

De opbrengst van de rommelmarkt bij de Zomerfair van Zorgcentrum De Vliedberg heeft € 371,45 opgebracht. Een ieder wordt bedankt voor het inleveren en kopen van de spullen.

Kringloopmarkt in de Ring

Zaterdag 14 juli organiseert de activiteitencommissie van de Doopsgezinde Gemeente haar jaarlijkse Kringloopmarkt op de Ring in Ouddorp. Een groot aantal stands wordt opgesteld, waar bezoekers een variatie aan mooie oude artikelen zal aantreffen. Uiteraard is er een hartige hap. Er worden oliebollen gebakken en er is gerookte vis. Bloemen, verloting met fraaie prijzen via het rad. Springkussen en schminken voor de kids. Dat alles op de Hoenderdijk, de Weststraat en op het binnenterrein van de Dorpskerk. Het gospelkoor treedt om 14.00 uur op.

Havendag Ouddorp

Na het grote succes van afgelopen jaar, organiseert de Stichting Havendag Ouddorp op zaterdag 11 augustus de tweede editie van deze Havendag in Ouddorp. Vanaf 11.00 uur bent u van harte welkom. Er is van alles te doen voor jong en oud. Demonstraties van de KNRM, een rondvaart met één van de schepen van de Stichting Behoud Hoogaars, een spectaculaire show van flyboarden, allerlei activiteiten voor de kinderen, diverse oude ambachten en foodtrucks en muzikale optredens van Flakkees Piratenkoor en Ray Martin. Vanaf 18.00 uur is er gelegenheid voor een drankje en barbecue op het clubhuis van WSV Goeree. De avond zal feestelijk worden afgesloten door Ger Vos. Dit alles kan natuurlijk alleen met behulp van sponsors en veel vrijwilligers. Wilt u ook een steentje bijdragen en sponsor worden? Dat kan door een bericht te sturen naar haven@wsvgoeree.nl of te bellen met Judith Oppermann: 06-11717481, of met Jeannet van der Linde-Sinke: 06-51246154.

OUDE-TONGE

Barbecue A.S.V. Oostflakkee

Op vrijdag 13 juli houdt A.S.V. Oostflakkee een barbecue bij Tonnie Buijs aan de Magdalenadijk 9. Opgeven bij Herman op 4 juli van 19.00-21.00 uur. h.zonneveld39@hotmail.com of 0187630098. De aanvang van de barbecue is 17.00 uur.

Gebedssamenkomst

Op woensdag 6 juli zal er van 20.30 tot 21.15 uur de maandelijkse interkerkelijke gebedssamenkomst zijn in Aktivia in Oude-Tonge. Er wordt met elkaar gezongen en gelezen uit de Bijbel en God gedankt, bij Wie ook de noden gebracht kunnen worden.

STELLENDAM

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 6 juli 2018 houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30-19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).

Kinderdienst

Zondagmorgen 8 juli a.s. wordt er een kinderdienst gehouden in de Hervormde Kerk aan de Bosschieterstraat 4 te Stellendam. De aanvang van de dienst is 10.00 uur en ds. D. Hoolwerf zal voorgaan. Het gaat deze dienst over het Poeriem feest. Het is een vrolijk feest, waar de kinderen verkleed gaan. "Mocht je het leuk vinden, dan mag je deze keer ook verkleed naar de kerk komen. Het Poeriem feest heeft ook een serieuze kant, maar die hoor je tijdens deze dienst," aldus de gemeente. Het is een dienst voor alle kinderen, maar speciaal voor jongens en meiden die binnenkort afscheid nemen van de basisschool. Dus mocht je in groep 8 zitten, je bent van harte welkom.