Afbeelding
Foto:

Andrea Grinwis opent kapsalon PUUR

OUDDORP – Op de huidige locatie Bokweg 2a in Ouddorp, waar lange tijd een pand leegstond waarin destijds kleding/modezaak Westhoeve was gevestigd, is sinds vrijdag de moderne kapsalon PUUR geopend. Zelfstandig ondernemer Andrea Grinwis (26) heeft samen met haar man Corné en haar ouders lang naar dit moment uitgekeken. Het pand heeft een metamorfose ondergaan en biedt nu - naast de ruime kapsalon voor dames en heren - ook huisvesting aan de ouders en aan het eigen gezin van Andrea en Corné met hun zoontje Ties.

Door Jaap Ruizeveld

Deze anderhalf jaar jonge peuter verrichtte de openingshandeling. En wat is er dan doeltreffender dan het doorknippen van een lint. Klanten en genodigden kwamen vrijdag en zaterdag een kijkje nemen in deze nieuwe Ouddorpse bedrijfsvestiging. Eerst even over de naam van de kapsalon: PUUR. "Dat geeft precies aan wat mijn gevoelens zijn", zegt Andrea. "Blijf jezelf en straal dat ook uit naar je klanten, zodat die zich in de kapsalon en in de stoel op hun gemak voelen. Een spontane, ongedwongen wisselwerking". De jeugdige ondernemer volgde van 2008-2010 een opleiding aan de erkende Kappersakademie Pompenburg in Rotterdam en sloot dat succesvol af met een diploma. Deze akademie leidt studenten op tot vakkundig allround kapper of, zoals het tegenwoordig wordt genoemd, hairstylist. Alle facetten van het vak van knippen, föhnen, watergolven en bijvoorbeeld permanenten worden er zorgvuldig gedoceerd en in praktijk gebracht. In 2009 behaalde Andrea haar ondernemersdiploma.

Locatie

Zij is een geboren en getogen Ouddorpse. Het was altijd haar idee om zelf een eigen bedrijf te kunnen starten. Ze werkte eerst een aantal jaren in Brielle en in Middelharnis en begon daarnaast ook thuis met de uitoefening van het kappersvak. Maar die werkzaamheden waren in tijd en mogelijkheden nauwelijks te combineren. Je kijkt dan ook eens in je eigen dorp rond naar een geschikte locatie die uitstraling heeft. Je hebt een gezonde ambitie om je daar dan te kunnen ontwikkelen. Te kunnen groeien.

Concrete stappen

Ruim twee jaar geleden werd de wens in concrete vorm gegoten. De stappen werden gezet tot aankoop van het leegstaande pand, de verkoop van de eigen woning en het zorgvuldig doorlopen van de vergunningenprocedure. In maart 2017 keurde de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan goed en ook kreeg Andrea toen de sleutels overhandigd. Met de opening van de nieuwe kapsalon aan de Bokweg werd haar kapperswerk in de woning aan de Molentienden afgerond.

Bedanken

"Graag wil ik een ieder bedanken voor het vertrouwen dat men in mij stelt en waardoor het mede mogelijk werd om deze stap, de opening van een eigen nieuwe kapsalon, te kunnen realiseren", zegt Andrea. "Mijn - onze - klanten kwamen en komen steeds terug. Het is een uitdaging om blijvend inhoud te bieden aan hoge kwaliteit". Dat 'onze' slaat grappig genoeg op dochter en moeder. Want moeder (na opleidingen ook gediplomeerd) is in de kapsalon in dienst bij Andrea.

Openingstijden

Openingstijden: maandag 13.00-21.00 uur; dinsdag en vrijdag van 9.00-17 00 uur; donderdag van 9.00-21.00 uur en zaterdag van 9.00-12.00 uur. De kapsalon is op woensdag gesloten. Afspraken kunnen worden gemaakt via tel. 0187-665098.