Afbeelding
Foto:

Eerste examens voor kandidaten uit de regio

GOEREE-OVERFLAKKEE - Zaterdag hebben bij hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland de allereerste examens plaatsgevonden.

Een eerste keer is uiteraard al een mijlpaal op zich. Dat was ook bij het eerste examen. Voor de meeste kandidaten was het ook het eerste examen, waardoor de spanning wel aanwezig was.
Voordat het examen werd afgenomen, hebben Grootmeester Lim Chae Kwan en ChiefMaster Todd Miller vanuit Zuid-Korea de kandidaten een hart onder de riem gestoken.

Onder toeziend oog van enkele vrienden, familieleden en andere toeschouwers, hebben de kandidaten een goed examen laten zien. Er werd gezwoegd, gepuft, gezweet (ook mede door het warme weer) en mentaal afgezien. Het examen begon met een fysieke test, die allen glansrijk hebben doorstaan. Daarna moesten de studenten enkele trap- en stoottechnieken laten zien. De harde klappen op de trapzakken moeten buiten de sportschool TotalBody Health Center te horen zijn geweest!

Vervolgens moesten enkele valbreektechnieken worden uitgevoerd. Deze technieken werden op een dergelijke wijze uitgevoerd dat, wanneer het erop aankomt, men de val kan breken zonder de belangrijke delen van het lichaam (o.a. hoofd en de organen) te beschadigen.

Het examen werd afgesloten met het technische gedeelte, de zelfverdedigingstechnieken. Het ging er hier en daar hard aan toe, bijna nietsontziend, echter wel met respect.

Op het examen hebben alle kandidaten laten zien in welke mate zij progressie hebben geboekt in de afgelopen periode. Dat verschil is enorm. De basis is gelegd. "Komend jaar gaan we werken aan de verdieping van de voor hun bekende technieken, aangevuld met nieuw materiaal", aldus de organisatie. "We zijn trots op het feit dat alle studenten zijn geslaagd voor het examen! Alice Troost heeft de blauwe band behaald. De volgende studenten zijn geslaagd voor de groene band: Jordy van Gils, Jan van Eck, Wim Middelkoop, John van Es en Floris Tanis".