Kernactiviteiten

GOEDEREEDE

Open kerk

Ook dit jaar staan de deuren van de historische Hervormde Kerk open op doordeweekse dagen van 2 juli tot 8 september (Monumentendag) 2018. Openingstijden: alle werkdagen van 14.00 tot 16.30 uur en op donderdag van 11.00 tot 16.30 uur. Bezoekers worden verwelkomd door een kerkwachter/kerkwachtster.

MELISSANT

Lezing over Noord-Korea

Op zaterdag 30 juni wordt er in Melissant een lezing gegeven over Noord-Korea, georganiseerd door de Gereformeerde Gemeente in Nederland. In het bijzonder zal worden ingegaan op de actuele situatie en de positie van christenen daar. De lezing wordt verzorgd door iemand die zelf in Noord-Korea is geweest. Aanvang 19.00 uur. Locatie: De Melishof, Binnenweg 59-61 te Melissant. Toegang vrij, er is een collecte voor de hulp aan vervolgde christenen in Noord-Korea.

MIDDELHARNIS

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Op dinsdagmiddag 3 juli verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur is iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14.00 tot 15.00 uur. Bij het Spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met al je vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

Let's GO AUT!

De jongerensoos Let's GO AUT! houdt een zomerstop. Dit betekent dat er op de eerste vrijdag in juli en augustus geen soosavond zal plaatsvinden in de kantine van kringloopcentrum Goed voor Goed. Maar niet getreurd, want op vrijdag 7 september gaat het nieuwe seizoen van de jongerensoos weer van start. Men heeft nog behoefte aan vrijwilligers. "Lijkt dit je leuk en wil je graag meer weten of wil je je als jongere opgeven voor de soos of als ouder/verzorger van een jongere meer informatie? Stuur dan een mailtje naar letsgoaut@gmail.com," aldus de organisatie. Het Jeugd Ondersteuningsteam (JOT) heeft, met ondersteuning door ouders en vrijwilligers, een jongerensoos opgezet. De soos heeft de naam Let's GO AUT! gekregen en is bedoeld voor jongeren met (kenmerken van) autisme in de leeftijd van 13-20 jaar. Let's GO AUT! ondersteund deze jongeren om hun sociale netwerk te vergroten en in een ongedwongen sfeer lotgenoten te ontmoeten.

OUDDORP

Rommelmarkt

Van der Linde Rommelmarkt staat zaterdag bij de boekenverkoop van de familie Van Koppen aan de Duinkerkerweg 1, vanaf 9.00 uur. De rommelmarkt in de loods aan de Zuidweg zal dan ook gewoon open zijn.

Remco Hakkert

Afgelopen jaren waren ze ook al te gast in de Doopsgezinde Gemeente: Remco Hakkert en zijn team. Op zondag 1 juli a.s. worden zij weer verwacht met het programma Together Worship, samen delen en aanbidden, een dienst om nooit te vergeten. De toegang is gratis, er is een collecte om het werk van Together Worship mogelijk te maken. Aanvang 18.30 uur.

Feyenoord Soccer Camp

Wie wil ervaren hoe het is om te trainen als een Feyenoord-prof, kan op donderdag 19 en vrijdag 20 juli mee doen aan het Feyenoord Soccer Camp bij v.v. WFB. "Deze zomervakantie krijg jij de kans om in een splinternieuw tenue van adidas te trainen als een echte Feyenoord-speler. Bovendien ontvang je als deelnemer een compleet voetbalpakket, met onder andere een Feyenoord-bal, bidon, deelnamecertificaat en een uniek Soccer Camp Magazine!" aldus de organisatie. Meer informatie over Feyenoord Soccer Camps vindt je op https://bitly.com/2FfW5sf.

Boekenmarkt

Zaterdag 30 juni hoopt de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Ouddorp een boekenmarkt te organiseren bij de fam. Van Koppen, Duinkerkerweg 1 in Ouddorp. "Misschien hebben we wel net dat ene boek waar u al lang naar op zoek bent. Natuurlijk is dit ook het ideale moment om boeken in te slaan om lekker mee te nemen op vakantie of naar het strand. Voor jong en oud is er wel wat te vinden, zoals jeugdboeken en romans, theologie en tuinboeken. U/jij bent van harte welkom tussen 9.30 en 15.00 uur, neem wel zelf een tas mee!" aldus de organisatoren.

Zomeravondconcert in de tuin

Donderdag 28 juni spelen TenToon ensemble & Rens Polman een zomerse voorstelling in een tuin aan de Westnieuwelandseweg in Ouddorp. Op het programma zwoele klassieke arrangementen en sfeervolle popnummers voor een heerlijke zomeravond. TenToon is een professioneel ensemble bestaande uit acht blazers, contrabas en slagwerk. TenToon speelt eigen arrangementen van de mooiste klassieke muziek, gecombineerd met lichte muziek en pop. Voor het Zomeravondconcert in Ouddorp werkt TenToon samen met Rens Polman. Rens is singer-songwriter en frontman van zijn band 'Lieve Bertha' en hij is presentator bij BNN. Kaartjes € 15,- Voorstelling om 20.15 uur en inloop vanaf kwart voor acht. Reserveren kaarten: www.tentoonensemble.nl/tickets Bij code oranje gaat het niet door en krijgt u een e-mail en uw geld retour.

Examenconcert

Op dinsdag 3 juli spelen Elles van 't Geloof en Annet van de Woestijne een examenconcert in de Doopsgezinde Kerk aan de Dorpstienden in Ouddorp. Het betreft hun D-examen, het hoogste examen in het amateur muziekonderwijs in Nederland. Een bekroning dus van hun jarenlange pianostudie, gevolgd aan het Muziekgebouw Goeree-Overflakkee bij hun docent Piet Westhoeve. Zij spelen muziek van Chopin, Schubert, Einaudi, Pårt en Ten Holt. Als samenspelstuk speelt Annet samen met Judith Soeteman (viool) het prachtige stuk 'Spiegel im Spiegel' van Arvo Pårt en speelt Elles, samen met haar docent op het orgel, een deel uit het beroemde 'Canto Ostinato' van Simeon ten Holt. Publiek is van harte welkom. Aanvang 17.30 uur.

Zomerorgelconcert

Donderdag 28 juni 2018 om 20.00 uur wordt er een aanvang gemaakt met de zomerorgelconcerten op het Van Vulpen orgel in de Dorpskerk van Ouddorp. De organist Jan Bezuijen (*1954) hoopt samen met Andrea Grinwis-Admiraal (*1992), dwarsfluit en Martin van Moort (*1988), die dwarsfluit en hobo zal bespelen, enige klassieke stukken en koralen ten gehore brengen. Er zullen stukken worden gespeeld van o.a. G. Young, G.F. Telemann, J.S. Bach, F. Doppler en F.A. Hoffmeister. Voor dit concert is de toegang gratis. Er zal worden gecollecteerd. Het volgende concert, wat gehouden wordt op donderdag 12 juli a.s., wordt Paul Kieviet (*1964) uit Middelharnis verwacht. Daarnaast is vanaf 14 juli t/m 8 september de Dorpskerk op zaterdag van 10.00 uur tot 15.30 uur open en wordt er door verschillende predikanten om 11.00 uur een inloopconcert gegeven.

OUDE-TONGE

Open Schuur

Zaterdag 30 juni wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41a. U kunt van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK

Pianorecital

Zaterdag 23 juni speelde Eline de Gast op een concertvleugel in de Hervormde Kerk van Sommelsdijk. Ze nam haar publiek mee op een muzikale reis van Barok tot Romantiek. De akoestiek in de kerk leent zich bij uitstek om de pianoklanken volledig tot hun recht te laten komen. Eline gaf bij ieder stuk een toelichting en dat maakte het geheel compleet. Als laatste kreeg het publiek nog een cadeau in de vorm van vierhandig spel. Samen met Ruben Plazier speelde Eline delen uit de Dolly Suite van Gabriël Fauré. Dat vormde een mooie afsluiting van een prachtig concert. Dat een dergelijk concept vraagt om herhaling, laat zich raden. De commissie denkt alweer na over een volgende keer.

Wijnproeverij voor World Servants

Donderdagavond 12 juli wordt er een wijnproeverij georganiseerd in samenwerking met Wijnkoperij de Halve Maan voor World Servants naar Zambia. Dit is de laatste actie voordat Bernd, Elianne en Anne naar Zambia gaan, om daar lerarenwoningen te bouwen in het dorpje Katondo. Voor een scherpe prijs van € 5,- wordt er een hele avond georganiseerd met hapjes en drankjes. Het adres is Deltageul 7, Stellendam. Opgeven kan via annevanwijngaarden@gmail.com. De opbrengst gaat naar het project.