De vertelster en de echte dirigent.
De vertelster en de echte dirigent. Foto:

Muziek is cool, doe ook eens mee!

SOMMELSDIJK - Met een muzikale voorstelling hebben leerlingen van de School met de Bijbel onlangs in de Exoduskerk kennisgemaakt met het mandoline orkest Estampida.

Ouders, opa's, oma's, broertjes en zusjes konden luisteren naar wat de leerlingen de laatste drie weken hadden ingestudeerd. Mieke, de vertelster, heette iedereen hartelijk welkom en stelde het orkest muzikaal voor: eerst begon mijnheer Gert de slagwerker, daarna de eerste mandolines, de gitaren, de bas, de tweede mandolines en als laatste de mandola's.

Maar wij missen nog iemand, vertelde Mieke. Wie het weet mag het zeggen. En ja hoor, er kwamen verschillende vingers omhoog: de dirigent natuurlijk! Maar waar was die? Iedereen roepen en toen kwam de glazenwasser binnen, die hoorde muziek en hard roepen om de dirigent.
"Hebben jullie geen dirigent? Boffen jullie even, want ik ben dirigent. Dat zie je toch wel aan mijn dirigeerstok?" De kinderen zagen het wel: het was helemaal geen dirigeerstok, maar het waren wel attributen van de glazenwasser. Hij kreeg van de vertelster het dirigeerstokje van de echte dirigent. Hij hield het stokje helemaal verkeerd vast. Uiteindelijk moest de nepdirigent met de billen bloot: "Het spijt me, maar het leek me zo leuk om eens een orkest te dirigeren…"
Waarop een van de kinderen het eens mocht proberen. Daarna vertelde Mieke een spannend verhaal van een meisje dat in haar droom een reis naar de maan maakte samen met haar knuffels. Het was een interactief verhaal. De kinderen mochten klappen en schreeuwen en het orkest maakte het met muziek heel spannend!
Daarna zongen de kinderen liedjes zoals 'Twee emmertjes water halen.'
Na het zingen mochten ze nog meedoen met 'Muziek is cool, doe ook eens mee!'
Als afsluiting speelde het orkest nog een stuk van Robert Schulz, 'Children's Game'.
Na een voldaan blij gevoel gingen de kinderen weer terug naar school en het orkest weer naar huis, nadat de directeur van de school het orkest bedankte en uitnodigde om deze samenwerking in de toekomst nog eens te doen en dan met een andere muzikale voorstelling natuurlijk!

De nepdirigent.