Adrie Krielaart (links) en Arie Cové onthullen de nieuwe naam van de onderwijsinstelling.
Adrie Krielaart (links) en Arie Cové onthullen de nieuwe naam van de onderwijsinstelling. Foto:

RGO en Edudelta gaan samen

MIDDELHARNIS - Er werd maandagochtend een klein feestje gevierd bij de vestiging aan de Schoolstraat van het Edudelta College. Onder toeziend oog van personeelsleden van de beide locaties van het Edudelta College, onthulden rector Arie Cové van de RGO en Adrie Krielaart, voormalig regiodirecteur van de Edudelta Onderwijsgroep een bord met de nieuwe naam waaronder het samengaan van beide onderwijsinstellingen gestalte zal krijgen.

Tekst en foto: Adri van der Laan

Met het samengaan van de beide onderwijsinstellingen hebben de vestigingen van het Edudelta College aan de Langeweg en de Schoolstraat met RGO Middelharnis een nieuwe naam gekregen. Die naam is RGO groen - techniek - economie en de locaties krijgen de namen RGO Schoolstraat en RGO Langeweg. Hiermee behoort de naam van het Edudelta College met ingang van het nieuwe schooljaar tot het verleden.

1.800 leerlingen

Door de samenwerking is er een school ontstaan waar ongeveer 150 leerkrachten en ondersteunend personeel hun werk hebben. De 'nieuwe' school bestaat dan uit bijna 1.800 leerlingen, vooralsnog verdeeld over drie vestigingen.
Het Edudelta College had verschillende vestigingen in de regio. De organisatie kampte al geruime tijd met financiële problemen vanwege de sterke terugloop van het aantal leerlingen in het vmbo. In het voorjaar van dit jaar bleek dat deze problemen niet opgelost zouden kunnen worden. Er moest worden omgezien naar andere mogelijkheden om het onderwijsaanbod toch te kunnen blijven bieden. RGO Middelharnis bleek mogelijkheden te zien om de Edudelta vestigingen op het eiland over te nemen.

Zekerheid

Met het samengaan van de scholen is er vooral zekerheid gekomen voor de vmbo-leerlingen in de regio, want een aantal maanden geleden was het nog niet duidelijk of er wel vmbo-onderwijs op het eiland mogelijk zou blijven.
De beide vestigingen aan de Schoolstraat en de Langeweg blijven voorlopig nog functioneren. Wel wordt er naar toe gewerkt dat RGO Schoolstraat en RGO Langeweg hun uiteindelijke plaats zullen krijgen op de nog te realiseren Beroepscampus, die over twee jaar aan de Langeweg gerealiseerd zal moeten zijn.
Rector Arie Cové van de RGO geeft aan dat het samengaan van de scholen geen arbeidsplaatsen zal kosten, omdat het onderwijsaanbod hetzelfde blijft. Adrie Krielaart wordt directeur van RGO groen - techniek - economie. Cové verwacht dat de samenwerking met de andere onderwijsinstellingen, de CSG Prins Maurits en Lentiz onderwijs (MBO) hoop geeft voor de toekomst.