Manege Oostmoer heeft in de landelijke Harry's Horse Zitcompetitie voor maar liefst de achtste keer de titel 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' in de wacht gesleept! (foto:  Rowena Koster)
Manege Oostmoer heeft in de landelijke Harry's Horse Zitcompetitie voor maar liefst de achtste keer de titel 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' in de wacht gesleept! (foto:  Rowena Koster) Foto:

Manege Oostmoer wéér Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio

STAD AAN 'T HARINGVLIET – Manege Oostmoer heeft bij de regiofinale van de landelijke Harry's Horse Zitcompetitie ook dit jaar weer een resultaat behaald om bijzonder trots op te zijn: bij Hoogenboom Ruitersport in Nieuwe Wetering zijn alle Oostmoerkandidaten in de hoogste regionen van hun categorie geëindigd en vijf van hen mogen door naar de kwartfinales.

Het zijn Marith van Barneveld, Carlijn Bomas, Annemieke Bouwmeester, Lisa Knops en Gaby van der Welle. Lisa (16 jaar, uit Oude-Tonge) werd met haar torenhoge score de overall dagkampioen. De overige elf deelnemende Oostmoeramazones en zij hebben er bovendien gezamenlijk voor gezorgd dat de Stadse manege de concurrentie uit de regio rúim achter zich heeft gelaten en voor maar liefst de achtste keer de titel 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' binnensleepte!

Manege Oostmoer heeft ook dit jaar ruiters en amazones de gelegenheid geboden zich in te schrijven voor de landelijke zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! Alle ruiters van 10 jaar en ouder die rijden bij een FNRS-manege, in het bezit zijn van een FNRS-ruiterpaspoort en minstens een F4-diploma, mogen zich inschrijven. En dat gebeurt dan bij ruitersportcentra in het hele land – meer dan duizend deelnemers strijden in de voorrondes om een van de slechts vijf plekken in de finale.

Bij Manege Oostmoer krijgen de winnaars van de voorrondes tijdens het gehele verdere zitcompetitietraject gratis extra trainingsavonden aangeboden. Annemieke, Carlijn, Gaby, Lisa en Marith gaan, onder begeleiding van instructrices Esja Moggré en Elly Mulder-Hanse, vol enthousiasme door met hun extra training en zich richten op de volgende ronde: de kwartfinales.

Voor meer informatie over de Zitcompetitie en voor alle uitslagen, zie www.knhs.nl.