Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Marathonbingo

Zaterdag 30 juni wordt weer de marathonbingo gehouden in de Victoriahal. Zoals altijd wordt er weer voor wat lekkers gezorgd. Dit is gratis als u alle ronden meespeelt. Speelt u minder ronden mee, dan betaalt u € 10,- voor het eten. De bingo begint om 16.00 uur en vanaf 15.00 uur gaan de deuren open. Opgeven kan via de volgende nummers: 0187493186 of 0187487170 of 0620213165.

GOEDEREEDE

Stiltewandeling

Goedereede Counseling organiseert een stilte- en bezinningswandeling in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is woensdagavond 27 juni a.s. om 19.00 uur nabij de Theetuin de Halve Maan. "Zes dagen na de langste dag genieten van een avond in licht en stilte. Even een moment voor jezelf. Uit de hectiek van de dag, rust ervaren in de prachtige schepping van God. Goedereede Counseling heeft voor woensdagavond 27 juni een wandeling uitgezet die in het teken van stilte en bezinning staat. Volgens deelnemers een geweldige ervaring", aldus de organisatie. U kunt zich aanmelden via e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of bij Willy Koppenol, telefoon: 06 22331819. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden.

OOLTGENSPLAAT

Lezing orgaandonatie

Woensdag 27 juni wordt er een gemeenteavond gehouden voor alle belangstellenden. Deze avond zal student De Raaf een lezing houden over orgaandonatie. Wilt u er over horen en/of hebt u vragen, dan bent u van harte welkom in de zaal van de kerk van de Gereformeerde Gemeente: Van Weelstraat 1 in Ooltgensplaat. Er zal een collecte gehouden worden voor de Theologische School. Aanvang: half acht.

OUDDORP

Zomerfair Vliedberg

Op woensdag 20 juni a.s. vindt er een Zomerfair van 10.00-16.00 uur plaats in Woonzorglocatie De Vliedberg. Er zal o.a. zowel gebakken als gerookte vis, cake, koekjes, kaas, tassen, sieraden, fotokaarten, bloemen en planten, schilderijtjes, etc. worden verkocht. Ook is er een rommelmarkt, De Jonge Mode en de brei- en creaclub aanwezig.

Zingen bij de vuurtoren

Samen zingen ter ere van God. In de open lucht. Op een uniek plekje in Ouddorp, dat normaliter niet toegankelijk is. Op zaterdag 7 juli is het de 19e keer: de Missionaire Werkgroep van de Gereformeerde Kerk organiseert de jaarlijkse samenzang aan de voet van de Ouddorpse vuurtoren en u bent allen van harte welkom. De samenzang start om 19.00 uur en wordt geleid door dominee D. Hoolwerf. Het bekende koor Deo Cantemus, brassband Concordia en organist André de Jager verlenen hun medewerking. Toegang is gratis, wel wordt er bij de uitgang gecollecteerd. Bij slecht weer vindt de samenzang plaats in MFG Dorpstienden, aan de Dorpstienden 4 in Ouddorp. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Missionaire Werkgroep via 06-23107825 of 06-20002405.

Rommelmarkt

Van der Linde Rommelmarkt is aanwezig op de Zomerfair van Zorgcentrum De Vliedberg, woensdag 20 juni van 10.00 tot 16.00 uur. Ook zal de scootmobiel aanwezig zijn voor eventueel een proefritje. De rommelmarkt aan de Zuidweg zal deze dag dan gesloten zijn.

OUDE-TONGE

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Oude-Tonge vindt plaats op vrijdagochtend 29 juni 2018. Let op: de Tabletcafé's in Oude-Tonge vinden voortaan in de ochtend plaats, tussen 10.00 en 11.30 uur. Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op je tablet of ben je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom dan langs in het Tabletcafé! Je kunt je ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit je tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het Tabletcafé. Neem wel je tablet mee.

Bingo A.S.V. Oostflakkee

In het gebouw van Stichting Zijn aan de Bernhardstraat 25 houdt bingo A.S.V. Oostflakkee een bingo op vrijdag 29 juni. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de aanvang is 19.30 uur. Kosten € 7,00 met gratis een kopje koffie of thee. Er worden negen rondes gespeeld, plus één extra voor € 1,-.

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Oude-Tonge van de Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Oude-Tonge op woensdag 27 juni een gezellige bingomiddag met leuke prijzen. De middag begint om 14.00 uur. De kosten zijn € 3,50 per persoon. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Zaterdag 23 juni is er een bingo van de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O-) Om 19.30 uur in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open om 19.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen 11 rondes voor € 6,50. Daarnaast nog 9 extra prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis.

STELLENDAM

Goede Spullen Markt

De organisatie van de Goede Spullen Markt van de Hervormde Gemeente te Stellendam wil iedereen die dit leest uitnodigen om op D.V. 23 juni a.s. onze markt te bezoeken. De markt wordt gehouden bij de kerk aan de Bosschieterstraat te Stellendam en duurt van 9.30 tot 15.00 uur. We verkopen o.a. 'goede spullen', antiek en curiosa, boeken, oliebollen, gebakken vis, kibbeling, eigengebakken cake, koekjes, advocaat, enz. Op het kerkplein is een gezellig terras waar u kunt genieten van een kop koffie, thee of fris met iets lekkers erbij. De kerk is open voor bezichtiging. In de kerk staat een tentoonstelling van menora's opgesteld, evenals een schaalmodel van de tabernakel. Verspreid over de dag zal er orgelspel te horen zijn en om ± 12.30 uur wordt een middagpauzedienst gehouden.

Visverkoopactie

Op zaterdag 30 juni van 9.00 tot 14.00 uur is er een tuinverkoopactie aan de Nieuweweg 2, die ten bate komt van het Roemeniëwerk van de Hersteld Hervormde Kerk te Stellendam. We verkopen naast gebakken kibbeling o.a. ook groente, fruit, planten, boeken. Ook hebben we een klein terras waar we koffie en thee met wat lekkers verkopen.

De kerk zoemt!

In de Hervormde Kerk van Stellendam is er 24 juni een themadienst over de Honing & de Bij. De dienst begint om 17.00 uur in de Bosschieterstraat 6. In de dienst zal een imker iets vertellen en laten zien over het bijenvolk. Ds. Davy Hoolwerf (zelf ook amateur imker) doet de verkondiging uit de Bijbel. Gods woord is zoeter dan honing! We hopen dat dit een (aan)stekelijke dienst zal zijn voor jong en oud. Gasten heten we van harte welkom.

De Hoop speelt filmmuziek

Zaterdagavond 23 juni organiseert fanfareorkest De Hoop het showconcert 'De Hoop @ The Movies'. Het orkest zal u zaterdagavond meenemen in de wereld van filmmuziek, langs bekende film tunes van bekende en minder bekende componisten. Om het geheel zo mooi mogelijk uit te voeren, wordt het orkest uitgebreid met een ritmesectie en een zangkoppel. De organisatie heeft Martijn de Laat, lead trompettist van het Metropole orkest, gestrikt als special guest. Kaarten zijn te verkrijgen via de website van het orkest: www.fanfaredehoop.nl. Het concert wordt gehouden in de Dorpstienden in Ouddorp en begint om 20.00 uur.