Afbeelding
Foto:

Laatste 'Boeidag' van het seizoen in Stad aan 't Haringvliet

STAD AAN 'T HARINGVLIET - Dinsdag 26 juni is het alweer de laatste 'Boeidag' van het seizoen. Net als voorgaande jaren organiseert Inloophuis De Boei iets speciaals.

Inloophuis De Boei heeft er voor gekozen om de activiteit dit keer niet in Ouddorp te laten plaatsvinden, maar in Stad aan 't Haringvliet. De Boei nodigt haar gasten uit bij bloemenstudio Acanthus, gelegen aan de Zeedijk nr. 52, 3243 LG in Stad aan 't Haringvliet.
Inloop vanaf 10.30 uur. Het programma zal tussen 15.30 uur en 16.00 uur worden afgerond. Gezien het gebodene wordt er een eigen bijdrage gevraagd van € 12,50.

Studio Acanthus bestaat op Stad al heel wat jaren en verzorgt onder andere workshops. De lessen hebben een ongedwongen karakter, maar zijn kwalitatief hoog, met verse bloemen en groen gecombineerd met eigentijdse materialen. Dinsdag 26 juni wordt het thema 'De taal der bloemen' uitgewerkt.
Renée Volker werkt veel met zijden bloemen en combineert moderne materialen met klassieke stijlen, wat een verrassend effect heeft. Haar interpretatie van de thema's in haar creaties is net een beetje anders. Verse bloemen hebben natuurlijk altijd haar voorkeur. Als je een goede kwaliteit zijden bloemen neemt, is dat zeker een alternatief voor vers en vanzelfsprekend veel langer houdbaar.

Ook verzorgt zij bruidswerk, begrafeniswerk en boeketten voor speciale gelegenheden. Men kan er oude zijden boeketten laten opfrissen of laten aanpassen aan de seizoenen.
Sinds een aantal jaren kan men er ook terecht voor een kopje koffie, thee of een verfrissing en een versnapering. De theetuin is geopend als de Stadse vlag uithangt.
Wilt u meer weten, kijk dan op de website: www.studioacanthus.nl.

Inloophuis De Boei, open op de 2e en 4e dinsdag van de maand. Kanker, het blijkt uit verhalen dat er nog steeds een taboe op rust. Dat en de zekere schroom om naar het Inloophuis te komen: "Moet ik daar mijn verhaal gaan vertellen?" De Boei is juist een plek bij uitstek om als patiënt met kanker er even niet over te moeten praten, het mag, maar hoeft niet. Gewoon weer zijn wie je bent, lachen, soms huilen (van het lachen). Ook dat kan en mag. Natuurlijk is er heel veel kommer en kwel als de diagnose wordt gesteld en men het traject in gaat van bestralingen en chemo.
Delen met lotgenoten, informatie van elkaar krijgen en van onze gastvrouwen, maken dat er er weer lichtpuntjes zijn. Quote: "Ik zie de zon wel weer schijnen, er is alleen een hapje uit".

De Boei gaat 11 september weer open. Graag opgeven voor 20 juni dat u erbij wilt zijn in Stad, dit i.v.m. het aantal deelnemers aan de lunch en de aanschaf van materialen voor de workshop.
Dat kan via: info@deboeigo.nl en via mobiel: 06 22111572.
Mocht het vervoer van en naar de Dijkstelweg 33 een probleem zijn en is het niet mogelijk om van het openbaar vervoer gebruik te maken, schroomt u niet te berichten, want er is een chauffeursdienst waar u kosteloos gebruik van kunt maken.