Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Sjoelen

De plaatselijke commissie van Achthuizen van Stichting ZIJN houdt op maandag 25 juni a.s. een sjoelmiddag. De sjoelmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 4,00, inclusief koffie of thee.

DEN BOMMEL

Afsluiting seizoen 55+

Op donderdag 28 juni a.s. wordt het seizoen afgesloten met een gezamenlijke maaltijd in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Vanaf 16.30 uur, kosten € 5,00. Graag opgeven voor vrijdag 22 juni a.s. bij Janny Berkhof. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Breicafé

Woensdag 27 juni is het weer zover, dan zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34, Den Bommel. Inloop van 19.30-22.00 uur. Entree € 1,75, is inclusief 2x kopje koffie/thee. Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen. Jong en oud zijn van harte welkom! Voor informatie kun je terecht bij Carla Gebraad: 611397. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

DIRKSLAND

Kofferbakmarkt

Voor zaterdag 30 juni organiseert de dorpsraad Dirksland een Kofferbakmarkt. Deze vindt plaats op het parkeerterrein P3 van het ziekenhuis, aan de Mozartsingel. De markt begint om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 15.00 uur. Aan deze markt zijn voor de deelnemers, uitgezonderd horeca, geen kosten verbonden, u staat geheel gratis. Bij aankomst betaalt u 10 euro statiegeld, dit ontvangt u terug als de door de deelnemer gebruikte ruimte weer schoon wordt achtergelaten, want dit is wel een vereiste. De organisatie heeft hier geen middelen voor. De toegang is gratis. U dient zich van te voren aan te melden bij Frits Veringmeier, van de organiserende dorpsraad Dirksland. Aanmelden kan via f.veringmeier@dorpsraaddirksland.nl of tel.: 0187-605609. U dient zelf te zorg te dragen voor eventuele zeilen of tafels, een ieder krijgt bij aankomst een grondplaats door de organisatie aangewezen. U mag niet eerder vertrekken dan 15.00 uur, doet u dit wel, dan krijgt u de borg niet terug en mag u in het vervolg niet meer deelnemen aan door de dorpsraad georganiseerde Kofferbakmarkten. Op de locatie zal een toilet aanwezig zijn.

Bingo

Donderdag 14 juni wordt een bingoavond gehouden in de Victoriahal aan de Philipshoofjesweg. Er zijn weer veel mooie geldprijzen te winnen. De zaal gaat om 19.00 open en de ballen worden gestart om 19.30 uur.

Wandel 3-daagse

Na vele jaren alleen een wandelmars georganiseerd te hebben, willen wij, Gymvereniging Olympia, weer eens een Wandel 3-daagse organiseren. Dit gaat gebeuren op woensdag 27, donderdag 28 en vrijdag 29 juni a.s. U kunt meedoen met de 5 of 10 km, u loopt door het dorp en de polders rondom Dirksland. Vertrek en finish is v.a. de Victoriahal, Phililpshoofjesweg 57. 10 km start om 18.30 uur, 5 km start om 19.00 uur. Kosten zijn € 2,50 voor basisschoolleerlingen en € 5,00 voor 13 jaar en ouder. Als u twee avonden zeker meeloopt, ontvangt u een medaille. Op de laatste avond wordt u binnengehaald door Muziekvereniging Amicitia. Door vrijwilligers, sponsoring en de dorpsraad kunnen wij dit organiseren, anders zou dit niet mogelijk geweest zijn.

GOEDEREEDE

Opbrengst Pinkstermarkt

De op 19 mei gehouden Pinkstermarkt rondom de haven van Goedereede heeft netto ruim € 9.000,- voor het goede doel opgebracht. Het bedrag is dit jaar bestemd voor Mercy Ships en SDOK. Alle sponsors die financiële steun of spullen hebben geschonken ten bate van deze Pinkstermarkt en allen die hebben meegewerkt vooraf of op de dag zelf, worden door de organisatie hartelijk bedankt voor de geweldige inzet.

HERKINGEN

Breicafé

Woensdag 13 juni vanaf 19.30 uur wordt in Verenigingsgebouw Ons Huis weer een 'Breicafé' georganiseerd. Dit is de laatste keer voor de zomerstop.

Vaderdag knutselen

Woensdag 13 juni vanaf 14.00 uur kan er voor Vaderdag geknutseld worden in verenigingsgebouw Ons Huis. De organisatie is in handen van Speeltuinvereniging De Krammer.

Spelletjesmiddag 60+

Vrijdagmiddag is er een spelletjesmiddag voor 60+ers vanaf 14.00 uur. Georganiseerd door vrijwilligers, mede mogelijk gemaakt door Fides Wonen. Locatie: Verenigingsgebouw Ons Huis.

MIDDELHARNIS

Aanschuifkoor

Donderdag 14 juni is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13.30 uur. Om 14.00 uur start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. Want… de kelen moeten natuurlijk ook gesmeerd worden!

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé in haar vestigingen. De eerstvolgende bijeenkomst in bibliotheek Middelharnis vindt plaats op woensdag 20 juni. Aanvang 10.00 uur. Toegang gratis. Zie ook www.leerenbeleef.nl.

NIEUWE-TONGE

Schuurverkoop

Zaterdag 16 juni is weer schuurverkoop bij de familie Nijssen van 10.00 tot 16.00 uur. Er zijn veel voorwerpen uit grootmoeders tijd, zoals petroleumstellen, zinken voorwerpen, koffiemolens, vele emaille voorwerpen en nog veel meer. Koffie en thee is gratis. De verkoop vindt plaats aan de Groeneweg 35. Meer info: 0187 651638.

OOLTGENSPLAAT

Afsluiting seizoen 55+

Nu de zomer weer voor de deur staat, wil de plaatselijke commissie Ooltgensplaat van Stichting ZIJN op 13 juli een gezellige barbecue houden voor alle 55-plussers van Ooltgensplaat. Er zal ook een verloting worden gehouden. U bent welkom op vrijdagmiddag, aanvang 17.00 uur, in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Kosten: € 12,00. Opgeven voor 6 juli bij Ati Verwoerd: 06-40701181.

OUDDORP

Rommelmarkt Van der Linde

Donderdag 14 juni houdt de familie Van der Linde weer rommelmarkt aan de Marijkeweg 1 van 9.00 tot 13.00 uur.

Rommelmarktspullen

Van der Linde Rommelmarkt is vertegenwoordigd bij de Zomerfair van Zorgcentrum De Vliedberg. Daarom kunt u deze week rommelmarktspullen afleveren aan de Marijkeweg 1 voor deze fair. De spullen die over zijn gaan niet de container in, maar krijgen een plaatsje op de rommelmarkt in de loods bij Van der Linde.

Amaliafair

Zaterdag 16 juni hoopt de Chr. Peuterspeelzaal Prinses Amalia haar jaarlijkse Amaliafair weer te houden in de ring van Ouddorp, van 9.00 tot 15.30 uur. Een greep uit wat men er aan kan treffen: boeken, Ouddorpse wafels, cake, koekjes, eigengemaakte advocaat, oliebollen, kaas, gebakken vis, houten homedecoratie, vlinderhout, Kidsmode Bubo, Hobby Ka, Adullam, springkussen, groente en fruit, informatiekraam van de peuterspeelzaal, enveloptrekken, Broodjes frikandel of kroket, 100% Ouddorp, fotokaarten, planten en bloemen, Puur geluk, tweedehands spullen, kleedjesmarkt of ga met uw gezin op de foto! Voor de kinderen vanaf groep 4 zal er ook een kleedjesmarkt zijn. De kosten hiervan zijn € 7,50. Opgeven kan bij Hanneke Klepper (0630847940).

Zomerfair

Op woensdag 20 juni a.s. vindt er een zomerfair van 10.00-16.00 uur plaats in Woonzorglocatie 'De Vliedberg' in Ouddorp. Er zal o.a. zowel gebakken als gerookte vis, cake, koekjes, kaas, tassen, sieraden, fotokaarten, bloemen en planten, schilderijtjes, etc. worden verkocht. Ook is er een rommelmarkt, De Jonge mode en onze brei- en creaclub aanwezig.

Interkerkelijke jongerenavond

"Eindtijd. Misschien een onderwerp waarover je niet vaak nadenkt. Maar of je het nu wil of niet, je leeft in de eindtijd. Welke tijd is het op de klok van God? Wat zien we om ons heen gebeuren in de wereld? En welke aanwijzingen geeft de Bijbel ons? Zomaar een paar vragen. Je zult merken dat 'Eindtijd' geen beangstigend onderwerp is, maar dat het juist bemoedigend en hoopvol voor jou kan zijn", aldus de organisatie, die met jongeren hierover in gesprek wil op zaterdagavond 16 juni. Naast het gesprek is er tijd genoeg om te chillen. Jongeren van 12 jaar of ouder worden uitgenodigd op de jeugdzolder van de Doopsgezinde Gemeente, Dorpstienden 3. Inloop 19.30 uur. Aanvang 20.00 uur.

OUDE-TONGE

Goederen voor Uzon

Zaterdag 16 juni houdt de Werkgroep Uzon van de Hervormde Gemeente weer een inzameling van goederen voor Uzon op het inzameladres aan de Capelleweg (bij het AVK-terrein) te Oude-Tonge. Van 9.30 tot 11.30 uur staat men klaar om uw schone, goed bruikbare spullen in ontvangst te nemen. Twijfelt u aan de bruikbaarheid ervan, neemt u dan contact op met dhr. C.W. Buscop. Zijn telefoonnummer: 642131. Graag vrijdagavond bellen tussen 19.00 en 20.00 uur. Er staat een collectebusje voor uw (vrijwillige) bijdrage in de transportkosten. In de maand juli is men wegens vakantie gesloten. Zaterdag 18 augustus hoopt men weer de goederen in te zamelen.

STELLENDAM

Visverkoop

De Hollandse Nieuwe zijn weer aan wal. Daarom organiseert de activiteitencommissie van de Hersteld Hervormde Gemeente van Stellendam op zaterdag 16 juni a.s. de jaarlijkse visverkoopactiviteit. Er worden naast haring ook gebakken lekkerbekjes en kibbeling verkocht. Deze verkoop vindt plaats op het Oranjeplein in Stellendam van 8.00 tot 13.30 uur.

Scootmobieltocht

Het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree-Overflakkee (PGGO) heeft voor 19 juni weer een scootmobieltocht uitgezet. Deze keer start men in Stellendam bij de carpoolplaats langs de provinciale weg (N215). De start is om 13.30 en rond 17.00 uur hoopt men weer terug te zijn. De kosten zijn € 4,- per persoon. Meerijden met partner, vriend/in met fiets is ook mogelijk. Zorg voor volle accu's, gepaste kleding, een flesje water en niet te vergeten een goed humeur. Opgeven kan bij Elly Sonneveld: elly1947@hotmail.nl of tel.nr.: 0187-845077, of bij het secretariaat: PGGOinfo@gmail.com.