Afbeelding
Foto:

Kinderconcert in Oude-Tonge

OUDE-TONGE - Op donderdag 14 juni a.s. vindt in Oude-Tonge een bijzonder kinderconcert plaats. Het concert wordt verzorgd door het opleidingsorkest van Fanfareorkest Vooruit en een groot aantal muzikantjes van soms nog wel zeer jeugdige leeftijd.

Vanuit Vooruit verzorgt Tonny Smeets op diverse basisscholen al langere tijd blokfluitles, waarbij zij de leerlingen niet alleen leert hoe de blokfluit te bespelen, maar waarbij ze vooral ook het enthousiasme voor muziek stimuleert. De kinderen hebben in al die (leuke) lessen hun uiterste best gedaan om het instrument te leren bespelen, maar nu willen ze dan ook wel heel graag tijdens een concert laten horen hoe goed ze daarin (al) geslaagd zijn.

Naast deze blokfluitleerlingen komen ook leerlingen aan bod die op diverse andere instrumenten muziekles hebben gehad. Ook zij willen tijdens dit concert laten horen hoe ver ze al gevorderd zijn. Zij hebben zich tijdens Koningsdag – in de kar – al aan het publiek voorgesteld. Mocht u hen toen hebben gezien, maar nu wel eens echt willen horen hoe het klinkt tijdens een concert, dan is dit daarvoor een unieke mogelijkheid! Naast eerdergenoemde muzikanten zijn tijdens dit concert ook slagwerkleerlingen te bewonderen.

Donderdag 14 juni, in basisschool De Bron aan de Melkweg. De toegang is natuurlijk gratis.
Het concert begint om 18.30 uur en duurt ongeveer één uur.