INGEZONDEN: Groenvriendelijk?

Gaarne zou ik een reactie willen geven op genoemd artikel gepubliceerd in uw krant d.d. 8 juni 2018.

In het desbetreffend artikel krijgt men de indruk dat de Gemeente Goeree-Overflakkee en Bouwbedrijf De Langen & Van den Berg
groenvriendelijk zijn.
Het tegenovergestelde is eerder de waarheid. In het artikel wordt geschreven over het aantal bomen dat wordt gehandhaafd.
Dit betreffen de bomen die dienst doen als perceel-afscheiding, deze zijn inderdaad blijven staan. Het betreft hier lindebomen.

Maar de volgende bomen zijn o.a. inmiddels gekapt, t.w. 1 Abeel, 2 Kastanjebomen, 3 Essen (manna-essen), 2 Walnotenbomen en 1 Iep.
Hele waardevolle en karakteristieke bomen, die een prachtige aanblik gaven en die mijns inziens met wat moeite perfect ingepast hadden kunnen worden.
Ook bomen van respectabele leeftijd. 35 à 40 jaar oud.
Ik besef dat ze misschien niet allemaal ingepast hadden kunnen worden, maar toch wel enkele, als men wat extra inspanning genomen had.
Maar nee, het zijn maar bomen. Weg ermee.

Ook is er op het desbetreffend bouwperceel in de loop der tijd een klein moerasje ontstaan met de bijbehorende begroeiing.
Nou is het mij duidelijk dat dit weg moet om er te kunnen bouwen, maar waarom nu?
Er zat minstens èèn nest van een paar Kleine Karekieten. Een beschermde vogel volgens de Nederlandse wet.
Had men 6 weken gewacht, dan had het geen probleem geweest.
Is er een schouwing t.a.v. broedende vogels geweest? Ik denk van niet.

Conclusie: Een gemeente die met de mond natuurvriendelijk en groen wil overkomen (zie diverse berichtgevingen in uw krant in het verleden), maar in werkelijkheid het tegenovergestelde is. Behalve als het financieel voordeel oplevert.

G. Lokker
Rustburg 4
3253 VK Ouddorp