Kernactiviteiten

DIRKSLAND

Marathonbingo

Zaterdag 30 juni wordt weer de marathonbingo gehouden in de Victoriahal. Zoals altijd wordt er weer voor wat lekkers gezorgd. Dit is gratis als u alle ronden meespeelt, speelt u minder ronden mee betaalt u € 10,- voor het eten. De bingo begint om 16.00 uur en vanaf 15.00 uur gaan de deuren open. Opgeven kan via de volgende nummers: 0187493186 of 0187487170 of 0620213165.

GOEDEREEDE

Vrijmarkt

Aanstaande zaterdag 9 juni organiseert Oranjevereniging Goedereede weer een vrijmarkt op de Markt in Goedereede! Deze gezellige markt duurt van 10:00 uur 's ochtends tot 15:00 uur 's middags. Voor deelname geldt dat de verkoop van spullen enkel is toegestaan in de hiervoor aangegeven ruimtes van 3 bij 3 meter. Aan leden van de Oranjevereniging wordt een bijdrage gevraagd van €1,- en aan niet-leden een bijdrage van € 6,-. Wil je echt met groot materiaal komen? Dan kun je beter deelnemen aan de braderie die plaatsvindt op 22 juli. Deelnemen? Neem contact op met Remco Breen via info@oranjevereniginggoedereede.nl of 0683175017. Het is ook mogelijk om de inleverstrook uit het programmaboekje in te leveren op Bekaf 12, 3252 AC, Goedereede.

Stilte- en bezinningswandeling

Goedereede Counseling organiseert een stilte- en bezinningswandeling in het waterwingebied bij de Hondsweg in Goedereede. Start is woensdagavond 13 juni a.s. om 19.00 uur nabij de Theetuin de Halve Maan. "Heerlijk de rust in de natuur hier in de duinen en op het strand." Dit was een van de opmerkingen van de deelnemers van de wandelingen van vorig jaar. Even een moment voor jezelf. Uit de hectiek van de dag, genieten van de prachtige schepping van God. Goedereede Counseling heeft voor woensdagavond 13 juni een wandeling uitgezet die in het teken van stilte en bezinning staat. (Op 27 juni hoopt men een tweede stiltewandeling te houden). Volgens deelnemers een geweldige ervaring. De afstand is maximaal 3 kilometer. U kunt zich aanmelden via e-mail: krientje@goedereedecounseling.nl of bij Willy Koppenol telefoon 06 22331819. Na aanmelding ontvangt u een bevestiging met aanvullende informatie. Er zijn geen kosten aan deze activiteit verbonden. Meer info: www.goedereedecounseling.nl

MIDDELHARNIS

Verkoop tweedehands kleding

In het centrum van Middelharnis wordt zaterdag 9 juni vanuit een schuur aan de Oostelijke Achterweg tweedehands kleding verkocht ten behoeve van de Exoduskerk. De kleding is gesorteerd, gewassen en gestreken, zodat de koper voor een leuke prijs hier zijn slag kan slaan. Ook andere accessoires zoals sieraden, sjaals e.d. zijn aanwezig om een complete kledingset te kunnen kopen. De schuur bevindt zich aan de Oostelijke Achterweg en is op een steenworp afstand van de Grote Kerk van Middelharnis in het verlengde van de Steneweg. De opbrengst van de verkoop komt ten goede aan Exoduskerk PKN. De verkoop is van 9.00 tot 15.00 uur.

Bingomiddag

De activiteitencommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 20 juni een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat in Middelharnis. Zij hopen er een leuke gezellige middag met u te hebben. Er zijn ook weer mooie prijzen te winnen. Iedereen is van harte welkom op deze middag in het Wijkcentrum. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de 1e ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De negen ronden bingo kosten u € 4,50, inclusief de koffieronden. En wegens succes, ook weer een vluggertje met grote prijs voor €1,-. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor € 2,50. Wilt u meer informatie? Bel dan met 483366.

Cursus Spaans

Eurotaal start in september een groepscursus Spaans. Als u Spaans wilt leren spreken of verder wilt opbouwen, dan is dit het juiste moment om te reageren. Het spreekniveau wordt opgebouwd door veel te converseren. De cursus wordt gehouden in Het Diekhuus. Bel voor inschrijving of informatie met Laurens 't Hart - 0653 317 615 of stuur een mail via: info@eurotaal.com

OOLTGENSPLAAT

Ledenvergadering De Hoeksteen

De jaarlijkse ledenvergadering van CBS 'De Hoeksteen' zal worden gehouden op maandag 18 juni in CBS 'De Hoeksteen', Pieter Biggestraat 11. Aanvang van de ledenvergadering is om 19:30 uur. De zaal is open vanaf 19:15 uur.

OUDDORP

Rommelmarkt Van der Linde

Donderdag 6 juni is er weer rommelmarkt van de familie Van der Linde aan de Marijkeweg 1. Van 9.00 tot 13.00 uur.

Tabletcafé

Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta organiseert met regelmaat een Tabletcafé. De eerstvolgende bijeenkomst in de Bibliotheek in Ouddorp vindt plaats op vrijdag 15 juni. Wil je meer uit je tablet halen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe je e-books kunt lezen op jouw tablet? Bent je op zoek naar leuke apps, tips & trucs van andere tabletgebruikers? Kom langs in het tabletcafé! Je kunt jouw ervaringen met elkaar delen, programmatips uitwisselen en op deze manier meer uit jouw tablet halen. Het accent van het Tabletcafé ligt op leren van en delen met elkaar. Ook wanneer je (nog) geen tablet hebt, ben je van harte welkom een kijkje te nemen in het tabletcafé. Tip: neem uw tablet mee! Heb je een tip of vraag op het gebied van tablets en ben je niet in staat om naar een Tabletcafé te komen? Je kunt je vraag 24/7 online stellen via de Facebookgroep "Tabletcafé Bibliotheek Zuid-Hollandse Delta". Het tabletcafé is van 15.00 tot 16.30 uur.

Zangavond

Op zaterdag 9 juni zal er in de Hervormde kerk (Weststraat 2) een zangavond worden gehouden. Medewerking voor deze avond wordt verleend door Musica Sororum o.l.v. Jan Teeuw en Joyfull Voices o.l.v. Jan van Seters. Jolanda van de Wege zal op de panfluit spelen en Jan Teeuw zal naast het dirigeren ook het orgel bespelen. De toegang is gratis, er zal gecollecteerd worden voor de onkosten. De avond begint om 19.30 uur.

Kleedjesmarkt

Op zaterdag 23 juni organiseert de activiteitencommissie van de Hervormde Gemeente Ouddorp van 9.30-15.30uur een kleedjesmarkt op het kerkplein van de kerk. Deze markt is voor jong en oud die hun tweedehands of nieuwe spullen willen verkopen. Een plaatsje kost 10 euro en kan gereserveerd worden via activiteitencommissie@hervormdouddorp.nl. Wilt u meer info ontvangen dan kan u ook naar bovenstaande mailadres mailen.

Praise

Zondagavond 10 juni om 18.30 uur wordt een praise gehouden in de Doopsgezinde Gemeente aan de Dorpstienden. Wie samen met het gospelkoor wil meezingen is welkom.

Buitenspeeldag

Woensdag 13 juni is het buitenspeeldag bij Wijkvereniging de Zwaluw in Sommelsdijk. Doe gratis mee met free running, stormbaan, stoep krijten, bellenblazen, boogschieten en nog veel meer. Deze middag is in samenwerking met Free Running Flakkee, Gymvereniging M-S, JOGG, Gemeente Goeree-Overflakkee. Vrijwilligers zijn altijd nodig. Heb je deze middag tijd meldt je aan bij Yvette. l.moerkerke@chello.nl Het begint om 13.30 en is om 15.30 afgelopen.

Secretaris gezocht

Wijkvereniging de Zwaluw is per direct op zoek naar een secretaris. De Zwaluw is een vereniging voor jong en oud. "Hoe jong of oud je ook bent maakt ons niet uit als je maar de volgende taken kan beheren. Aanvragen van subsidies, notuleren tijdens vergaderingen en er voor zorgen dat de vereniging wettelijk up to date blijft.Veel kan je vanuit huis werken. Het kost je enkele uren per maand", aldus de organisatie. Voor vragen mail gerust naar Ellen van den Berge. bergeruhl@gmail.com

Rollator- en hulpmiddelenspreekuur

Careyn erGO (praktijk voor ergotherapie) en fysio Holland biedt opnieuw een rollator spreekuur aan. Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel valongevallen gebeuren tijdens het gebruik van een rollator. En vallen willen we graag voorkomen. Daarom wordt op 13 juni door de therapeuten van 10:30 – 11.30 uur een rollator- en hulpmiddelenspreekuur gehouden in de fysiotherapiepraktijk, Dorpsweg 35. U bent van harte welkom voor een gratis controle van de technische staat of een advies over de afstelling van uw loophulpmiddel. Misschien twijfelt u of een rollator wel iets voor u is of welke rollator u moet kiezen en waar u deze moet aanschaffen. Alle vragen worden deskundig beantwoord en problemen worden zo mogelijk direct verholpen. U kunt ook gratis een evenwichtstestje laten afnemen bij de fysiotherapeut. Dit maal houden we het spreekuur in samenwerking met de firma scootmobiel aan huis, die ook rollators/ hulpmiddelen kan leveren en waarvan rollators uitgeprobeerd kunnen worden. Bij vragen kunt u contact opnemen met: 06 10557185

OUDE-TONGE

Gebedssamenkomst

Op woensdag 6 juni zal er van 20.30 tot 21.15 uur de maandelijkse interkerkelijke gebedssamenkomst zijn in Aktivia. "We zingen met elkaar, lezen uit de bijbel, danken God en brengen onze noden bij Hem. Het is fijn om als christenen met elkaar te bidden tot
onze God", aldus de organisatie. De volgende keren staan gepland op 4 juli en 1 augustus.

STELLENDAM

Spectrum Fair

Op zaterdag 9 juni word de eerste Spectrum Fair georganiseerd bij woonstede het Spectrum van 9.00 tot 14.00 uur. De gehele opbrengst van deze fair is voor de activiteiten van onze bewoners. Er is van alles te doen zoals rommelmarkt, hamburgers bakken, groente en fruit te koop, boeken, brocante en ook is er voor de kinderen een kleedjesmarkt. Voor de kinderen die mee willen doen aan de kleedjes markt die kunnen zich opgeven bij Marielle Rabouw 06 51487906. De kosten zijn 5 euro per kleedje en de opbrengst is volledig voor je zelf.