Afscheidsreceptie trekt veel belangstelling

STELLENDAM - Een bijzonder grote opkomst genodigden en belangstellenden kenmerkte donderdagmiddag de afscheidsreceptie die het gemeentebestuur Goeree-Overflakkee had georganiseerd voor de wethouders Frans Tollenaar en Gerrit de Jong. Dit alles in Paviljoen Zoet of Zout aan het Haringvlietplein in Stellendam. Voor beide ex-bestuurders is dit nog niet een definitief eind van de contacten. Want, zo kondigde burgemeester Grootenboer aan, er is voor hen nog een cadeau in de maak en er volgt nog een intern feestje.

Door Jaap Ruizeveld

Toespraken, bloemen voor de dames en handen schudden. Het hele protocol werd in stijl afgewerkt door ceremoniemeester / secretaris Wim van Esch. Er was gelegenheid om ook schriftelijk een woordje voor Tollenaar en De Jong in de boeken te schrijven en aan een hapje en een drankje werd zorgvuldig aandacht besteed. Burgemeester Grootenboer sprak uiterst waarderende woorden, benadrukte de individuele kwaliteiten en eigenschappen van Frans en Gerrit, zowel in het college als op de beleidsvelden die zij invulden in de afgelopen vijf jaar."Wij waren goed op elkaar ingespeeld", stelde de eerste burger.

Respect

De verkiezingen brachten een nieuw politiek speelveld en het betekende het afscheid van de wethouders van SGP en ChristenUnie. Fractievoorzitters Kees van Dam en Bert Tuk dankten voor de inzet en samenwerking. Namens het provinciaal bestuur toonde programmadirecteur Hans Kleij zijn respect voor de daadkracht en inzet van Tollenaar in diverse (moeilijke) projecten waardoor het eiland zich steeds meer op diverse terreinen manifesteer. Cor Hameeteman richtte zich namens de adviesraad Sociaal Domein tot De Jong. Een bestuurder met een grote vakkennis. Een medaille als blijk van waardering werd opgespeld. Tenslotte dankten Frans en Gerrit op hun eigen wijze voor de belangstelling.