Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo 55+

De Plaatselijke Commissie van Achthuizen organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 13 juni een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 4,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

DIRKSLAND

Wandelclub Dirksland

Elke woensdag vertrekt er vanuit 't Reginahof een enthousiaste wandelgroep. Om 10.00 uur staat de koffie klaar. Daarna wordt er een afstand van ongeveer 5 kilometer gelopen. Een ieder is welkom om zich aan te sluiten bij deze groep. "Ervaar de prachtige natuur en de energie die u krijgt van het in beweging zijn. En natuurlijk de gezelligheid om met elkaar te wandelen", aldus de organisatoren. Het adres is Reginahof 1 te Dirksland.

Bingo

Donderdag 31 mei is er weer bingo in de Victoriahal, met mooie geldprijzen. De zaal gaat open om 19.00 uur. En de ballen starten om 19.30 uur.

Koffieochtend

Ook in de zomermaanden is er de gelegenheid om elkaar te ontmoeten op de gezellige koffieochtenden in 't Reginahof. Elke dinsdag bent u van harte welkom in de ontmoetingsruimte van 't Reginahof. Van 10.00 tot 12.00 uur staat de koffie voor u klaar.

LANGSTRAAT

Rommelmarkt

Op zaterdag 9 juni organiseert de belangenvereniging Langstraat, van 10.00 tot 15.00 uur, weer een rommelmarkt in en nabij het verenigingsgebouw 'De Keet' aan de Beatrixstraat 22 in Langstraat (één kilometer voorbij Achthuizen). De opbrengst van deze markt is bestemd voor het onderhoud van het verenigingsgebouw. Heeft u nog overtollig speelgoed, huisraad of andere zaken op zolder of in de schuur staan? We nemen het graag in ontvangst. Bijna alles is welkom, behalve grote meubels, computers en grote tv's. U kunt dit nog brengen op vrijdagavond 8 juni vanaf 19.00 tot 21.00 uur. Wat kunt u verwachten op de rommelmarkt? Uiteraard veel rommelmarktspullen, maar ook kleding, enveloppen trekken, sjoelen en een grabbelton. Verder de boodschappenmand (raden naar het bedrag) en groenten, zoals radijs, sla, komkommer, enz. Voor de kinderen is er een springkussen en een 'schminkhoekje'. Natuurlijk is er ook aan de inwendige mens gedacht en is er volop te drinken en te eten. Er is ruime parkeergelegenheid achter 'De Keet'.

MELISSANT

Kofferbakverkoop

Op zaterdag 9 juni zal er rondom de Melishof een kofferbakverkoop plaatsvinden. Aanvang 10.00 uur. Heeft u nog spulletjes op zolder die u wel kwijt wilt, of overtollige spullen, of wilt u nieuwe spullen verkopen? Het mag allemaal. Laad uw auto vol en kom de 9e juni naar de Melishof. Een standplaats kost € 10,-. Daarvoor kunt u tot 16.00 uur zoveel mogelijk spullen zien te verkopen. Ook kinderen mogen op een kleedje proberen hun speelgoed, boeken en andere kinderartikelen te verkopen. Kleedje wel zelf meebrengen. Voor kinderen tot en met 12 jaar is het gratis. Voor informatie of om alvast een plekje te reserveren, kunt u bellen naar: 06-47490307 of een mailtje sturen naar: eaza08jm@gmail.com.

MIDDELHARNIS

Goederen voor Roemenië

Zaterdag 2 juni is er weer de maandelijkse inzameling van hulpgoederen ten behoeve van de Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk. Overbodig geworden gebruikte (kinder)kleding is altijd welkom, maar wel als dit nog netjes, schoon en nog opnieuw te dragen is. Huishoudelijke artikelen, kopjes, schotels en gebruiksvoorwerpen voor de keuken kunnen ook aangeleverd worden. Deze kunnen verkocht worden in de kringloopwinkel in Roemenië. Maar ook oude brillen en incontinentiemateriaal kunt u inleveren. De goederen kunnen zaterdag tussen 9.30 en 11.30 uur in de loods aan de Industrieweg 17 worden afgeleverd. Meer info of vragen via 603051 of 484228, of info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Alzheimer Café

In het Alzheimer Café van woensdag 6 juni wordt de film 'Dementie heb je niet alleen' vertoond. In de film komen zes verschillende mensen aan het woord over de naaste die dementie heeft en wat dit voor hen betekent. Het zijn soms verdrietige, maar ook komische situaties. In het nagesprek naar aanleiding van enkele filmfragmenten is er de mogelijkheid de eigen ervaringen met anderen te delen. De avond wordt gehouden in het Wijkcentrum, Doetinchemsestraat 27. Programma van 19.30 tot 21.00 uur. Inloop vanaf 19.15 uur.

Repair Café

Op zaterdag 2 juni is het Repair Café actief in de locatie Goed voor Goed Kringloopcentrum aan de Simon Stevinweg 49 in Middelharnis, van 10.00 tot 13.00 uur. U kunt hier terecht met bijna alle kleine (u moet het zelf kunnen dragen) huishoudelijke apparaten. De vakkundige monteurs zijn goed ingericht om u te helpen met repareren. Er kunnen geen telefoons en pc's gerepareerd worden. Combineer uw reparatie met een heerlijke lunch. 2 juni serveert Pameijer Werkt ZHE van (12.00-13.00 uur) verse champignonsoep met een broodje gezond.

Bingoavond

De bingocommissie van het Ouderenwerk van Stichting ZIJN houdt op zaterdag 9 juni een bingoavond voor jong en oud. Iedereen is vanaf 19.00 uur van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt u gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten u € 7,00, dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor € 1,00. En wegens succes weer een vluggertje met grote prijs voor € 1,00. Wilt u meer informatie? Bel dan naar 483366.

Biljarten

Iedere vrijdag wordt er competitie biljarten gespeeld in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. De biljartvereniging van het ouderenwerk zoekt hiervoor nieuwe leden. Maandagmiddag, dinsdagmorgen en woensdag is er vrij biljarten. U bent van harte welkom! Graag aanmelden bij het ouderenwerk van Stichting ZIJN, tel.nr.: 483366 of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl.

Spreekuur Ketenzorg Dementie

Op dinsdagmiddag 5 juni verzorgen de Casemanagers van de Ketenzorg Dementie een spreekuur in de Bibliotheek in Middelharnis. Dit spreekuur staat iedere eerste dinsdag van de maand gepland van 14.00 tot 15.00 uur. Bij het spreekuur van de Ketenzorg Dementie kun je terecht met vragen op het gebied van dementie/ziekte van Alzheimer. Heb je in je omgeving te maken met dementie, heb je een vermoeden dat iemand in je omgeving tekenen van dementie vertoont of heb je vragen over hulpmiddelen die het leven van mensen met dementie eenvoudiger maken? Met deze en andere vragen kun je terecht bij het spreekuur. Het spreekuur Ketenzorg Dementie is onderdeel van de Geheugenbibliotheek; een collectie van boeken en hulpmiddelen die in de Bibliotheek in Middelharnis worden uitgeleend.

NIEUWE-TONGE

Rommelmarktspullen

Zaterdag 2 juni is er voor de laatste keer de mogelijkheid om spullen in te leveren voor de rommelmarkt van de H.H.K. te Nieuwe-Tonge op zaterdag 16 juni! Heeft u nog spullen die u kwijt wil? Lever ze dan in bij de schuur van familie Van Kempen, Duivenwaardseweg 7, van 9.30-11.30 uur. Geen bedden, spiralen, crt-monitoren en wandmeubels alstublieft. Heeft u vragen of wilt u de spullen opgehaald hebben? Neem dan contact op met Paul Knöps, tel.:0187-745004 of 06-16777904.

Opbrengst Longfonds

De collecte van het Longfonds, die onlangs in Nieuwe-Tonge werd gehouden, heeft het mooie bedrag van € 1.111,00 opgebracht. Collectanten en gevers wordt dank gezegd.

OOLTGENSPLAAT

Repair Café

Voortaan is het Repair Café Ooltgensplaat iedere tweede zaterdag van de maand geopend van 10.00 tot 13.00 uur. Een ieder wordt uitgenodigd die spulletjes heeft die gerepareerd moeten worden. Even rondkijken mag natuurlijk ook. Het Repair Café wordt mogelijk gemaakt door vrijwilligers. Nu is men nog op zoek naar mensen die enigszins technisch zijn op elektrisch gebied. Ook zoeken zij dames of heren die de klanten willen ontvangen en inschrijven. Bent u goed in het herstellen van kleding, ook dan bent u zeer welkom. Het Repair Café wordt gehouden in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, of stuur een e-mail: repaircafeooltgensplaat@gmail.com.

Breicafé

Op donderdag 14 juni a.s. is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in 't Centrum, Weesmolenstraat 12, Ooltgensplaat. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 1,50, inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd: 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

High Tea 55+

Op vrijdag 15 juni a.s. is er vanaf 14.00 uur een High Tea in 't Centrum, Weesmolenstraat 12. Een High Tea bestaat uit theedrinken met daarbij allerlei lekkere kleine zoete en hartige hapjes. Er is ook een verloting, € 1,00 (3 lootjes). U kunt zich aanmelden vóór 8 juni a.s. bij Ati Verwoerd: 06-40701181, kosten € 10,00. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

OUDDORP

Rommelmarkt

Donderdag 31 mei is er weer rommelmarkt aan de Marijkeweg 1, van 9.00 tot 13.00 uur.

OUDE-TONGE

Breicafé

Woensdagavond 13 juni is het breicafé weer geopend. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27 in Oude-Tonge. Het breicafé is geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Je neemt je eigen spullen mee, waarmee je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25 ). Aanmelden is niet nodig. Heeft u nog vragen, dan kunt u bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Open Schuur

Op zaterdag 2 juni wordt er weer Open Schuur gehouden aan de Langeweg 41A. Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur terecht in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, enz. Tegelijk kunt u ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen, enz.

SOMMELSDIJK

Bingo O-G-O

Woensdag 6 juni is er een bingo van de O-G-O, de Ouderenvereniging Goeree Overflakkee. De bingo begint om 13.30 uur en wordt gehouden in het wijkgebouw De Zwaluw, Sperwer 55. De zaal is open vanaf 13.00 uur. De koffie/thee is gratis bij binnenkomst. We spelen negen rondes voor € 3,50. Daarnaast nog negen gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,00 per ronde. Daarna is er nog een verloting. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

Open dag Sjaloom Zorg

Sjaloom Zorg 'De Westplaat' houdt een open dag op zaterdag 2 juni van 11.30 tot 15.30 uur. Er zijn diverse activiteiten: verkoop van snoep, advocaat, kruukplaetjes, eigen gemaakte kaarsen, verse wafels en boeken. Kopje koffie/thee of frisdrank, met wat lekkers erbij. Huisgemaakte soep en broodjes. Grabbelton en diverse kinderspelen. Verloting, één van de prijzen is een levensmiddelenmand. Kaasboerderij 'De Westplaat' verkoopt kaas, zuivel en eieren. Ontbijtkoek van bakker Van Harberden uit Melissant. En stroopwafels van Markus. Er is een speurtocht door het gebouw met kans op het winnen van een cadeaubon van Boekhandel Van der Boom. Het adres is Antoon Coolenstraat 136.

MS lotgenotencontact

De MS Groep Goeree-Overflakkee komt donderdag 7 juni weer bijeen in Nieuw Rijsenburgh te Sommelsdijk. Het lotgenotencontact MS op Goeree-Overflakkee komt regelmatig bijeen en kaart zaken aan die belangrijk kunnen zijn voor mensen met MS of voor de mantelzorgers. Donderdag 7 juni komt een spreker die iets kan vertellen over het rijbewijs en het hebben van MS. Wanneer is het nog verantwoordelijk om auto te rijden met MS? En wat komt erbij kijken als je je rijbewijs moet verlengen en MS hebt? Bert-Jan Stam is rijschoolhouder te Dirksland en is bekend met rijlessen geven aan mensen met een beperking. Hij houdt deze middag hier een lezing over. Donderdag 7 juni van 14.00 tot 16.00 uur in Nieuw Rijsenburgh, 2e verdieping, zaal; Lounge B2. Graag van tevoren aanmelden via m.vermeulen592@upcmail.nl.

STELLENDAM

Rommelmarkt IJsclub

Op zaterdag 2 juni organiseert de ijsclub van Stellendam weer een rommelmarkt op de ijsbaan aan de Eendrachtsweg (achter de bushalte) van 9.00 tot 15.00 uur. Er zijn verschillende leuke kinderactiviteiten, zoals springkussens, schminken, grabbelton, enz. Er is verkoop van eigengemaakte kruukplaetjes, jam en advocaat, koffie, patat en broodjes.

Goederen voor Roemenië

Op vrijdag 1 juni houdt het Roemeniëcomité van de Hersteld Hervormde Gemeente te Stellendam een goedereninzameling voor Roemenië, van 18.30 tot 19.30 uur aan de Margrietstraat te Stellendam, bij de ingang van de bibliotheek. Wie niet in staat is om de spullen zelf te brengen, kan contact opnemen met Arend Brinkman (tel. 0187-491803) of met Adrie Wandemaker (tel. 06-46091660).