Eilandelijke veteranen komen bijeen

MIDDELHARNIS – Goeree-Overflakkee telt 230 veteranen, van wie er ongeveer vijftig lid zijn van de Vereniging Veteranen Goeree-Overflakkee. Zij zijn allemaal welkom op de jaarlijkse veteranenmiddag op zaterdag 9 juni. De bijeenkomst vindt plaats in het gemeentehuis te Middelharnis.

Respect, erkenning en waardering – daar draait het allemaal om tijdens de jaarlijkse veteranenmiddag. Naast ontmoeting. De bijeenkomst begint om 14.30 uur met inloop met koffie. Een half uur later klinkt een welkomstwoord, gevolgd door één minuut stilte voor de eilandelijke veteranen van Landmacht, Marine en Luchtmacht die ons ontvallen zijn. Onderdeel van deze herdenking zijn ook het blazen van de taptoe en het zingen van het Wilhelmus.

Burgemeester Ada Grootenboer spreekt de aanwezige veteranen en hun partners toe. Daarna vertelt veteraan Gert de Geus uit Nieuwe-Tonge zijn persoonlijke verhaal. Wat tot slot volgt is een informeel samenzijn en de mogelijkheid om samen een Indische maaltijd te gebruiken. De veteranenmiddag duurt tot 17.30 uur.

De organisatie hoopt op een grote opkomst, vooral ook van jongere veteranen op Goeree-Overflakkee. Op termijn, bij het ouder worden van de oudste generaties veteranen, zullen zij het stokje immers moeten overnemen en de vlam van respect, erkenning, waardering en ontmoeting brandend houden.

"Laten we ervoor zorgen dat het gemeentehuis te klein is", aldus de organisatie. Aanmelden voor de veteranenmiddag kan nog tot vrijdag 1 juni via telefoon: 0187 642613 of 0187 641524, of via e-mail: secretaris.vgo@gmail.com.