Afbeelding
Foto:

Komend weekend weer 'Nacht van Gebed'

GOEREE-OVERFLAKKEE - Wereldwijd worden miljoenen christenen vervolgd, enkel en alleen maar om het feit dat ze in de Heere Jezus geloven. Gebed voor hen is heel belangrijk en daarom organiseert de organisatie Open Doors jaarlijks een Nacht van Gebed. Ook op het eiland zijn verschillende locaties waarin men aan deze 'nacht' mee kan doen.

De bedoeling van de 'Nacht voor het Gebed' is dat christenen, afkomstig van verschillende kerken en gemeenten, samenkomen om voor hun vervolgde geloofsgenoten te bidden. Naast het gebed wordt er ook voorlichting gegeven over verschillende schrijnende zaken op het gebied van geloofsvervolgingen aan de hand van materiaal van Open Doors. Er wordt juist in de nacht gebeden, omdat vooral in de nachtelijke uren mensen die gevangen zitten het zwaar hebben. Ze zijn doorgaans ver van hun familie en de nachten in eenzaamheid zijn vaak lang. Uit getuigenissen van vervolgden is bekend dat zij ook daadwerkelijk in deze nachten van gebed steun ervaren. Open Doors schrijft het volgende in de uitnodiging: "Jummai uit Nigeria na een aanval op haar dorp: "Elke avond zijn we bang dat we 's nachts wederom worden aangevallen. 's Ochtends dank ik God telkens opnieuw voor Zijn bescherming." Als christen maken we deel uit van hetzelfde lichaam van Christus. Bid u mee voor uw broeders en zusters, zoals Jummai? Deze nacht staan christenen centraal uit onder meer Nigeria, Eritrea, de moslimwereld en Centraal-Aziƫ".

Op het eiland wordt de nacht van het gebed gehouden op de volgende plaatsen in de avond en nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni.

* Goedereede: Hervormde Kerk, Kerkepad 1, tel: 0187-490626                 van 20.00 tot 0.00 uur

* Stellendam: 't Forum, Kerkhoflaan 4, tel: 0187-701008                                van 20.00 tot 23.00 uur

* Dirksland: Onder de Wiek, Ring 57, tel: 06-55193344                                 van 22.00 tot 6.00 uur

* Middelharnis: De Hoeksteen, Ring 13, tel: 06-13396816                         van 22.00 tot 6.00 uur

U kunt er ook voor kiezen om een deel van de nacht mee te bidden. Schuif gerust aan! Tijdens de nacht horen we verhalen van vervolgde christenen en ondersteunen we hen door gebed. Neem voor vragen contact op met bovenstaande telefoonnummers.

Meer informatie: www.opendoors.nl/nacht.