Afbeelding
Foto:

Jubilerend In Touch zingt musical Messiah

MIDDELHARNIS - Vorig jaar bestond het interkerkelijk gospelkoor In Touch 30 jaar. Ter gelegenheid in het kader van de viering van dit jubileum werd vorig jaar oktober het eerste jubileumconcert gegeven. Zaterdag 2 juni volgt het tweede concert.

In het tweede jubileumconcert voert het koor de musical Messiah uit. Deze musical is geschreven door Tore W. Aas, dirigent van het Oslo Gospel Choir. De musical beschrijft het leven van Jezus, van geboorte tot de Hemelvaart.

Op maandag 31 augustus 1987 repeteerde het koor voor de eerste keer met 20 jongeren. Het is daarmee één van de eerste gospelkoren die op Goeree-Overflakkee werd opgericht. Een jaar later kreeg het koor haar naam 'In Touch': in contact met elkaar, in contact met God. En in de naam komt ook het hoofddoel van het koor naar voren: het in contact brengen van zo veel mogelijk mensen met de liefde van God door het zingen van gospelliederen.
Het koor presenteert de musical onder leiding van hun vaste dirigent Ad de Joode. Hij geeft al meer dan twintig jaar leiding aan het koor.

De musical Messiah wordt uitgevoerd in de Hervormde Kerk aan de Ring in Middelharnis op zaterdag 2 juni. Het concert begint om 20.00 uur en de kerk is open vanaf 19.30 uur. De toegangsprijs is t/m 15 jaar € 10,- en volwassenen € 12,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boekhandel Van der Boom in Sommelsdijk, Boekhandel Dekker & Van Esbroek in Middelharnis en Boekhandel Bruna in Ouddorp en PLUS Tessemaker in Stellendam.