'Dag van de Slager XXL' Slagerij Buth

OOLTGENSPLAAT - Tijdens de Dag van de Slager XXL, die bij ons plaatsvindt op 24 mei en waaraan Kwaliteitsslagerij Buth aan meedoet, kan men in de slagerij slagersvak bekijken.

De Dag van de Slager wordt georganiseerd om het Nederlands publiek en specifiek kinderen en jongeren de veelzijdigheid en creativiteit van het slagersvak te laten zien en beleven. Vandaar dat dit jaar het thema is: jong geleerd, oud gedaan.
Tijdens de Dag van de Slager XXL is de slagerij niet alleen geopend om vlees, vleeswaren of maaltijden te kopen maar zijn er ook de volgende activiteiten:
Gewicht raden van een ouderwets gekruide rollade en maak kans op een vleescheque t.w.v. € 25.00;
Kinderen kunnen hun eigen hamburger komen maken, en mogen deze gratis meenemen naar huis.
Voor de kids is er een rebus die zij moeten oplossen en opsturen en daar kunnen mooie speelgoedprijzen mee gewonnen worden.

Dag van de Slager

De slagersbranche heeft behoefte aan jonge, creatieve mensen die slager willen worden. Doel van de Dag van de Slager is dan ook om kinderen en jongeren, maar ook volwassenen kennis te laten maken met het slagersvak en –ambacht.
De Dag van de Slager is een initiatief van Stichting Opleidingsfonds Slagersbedrijf (Sovvb). De Koninklijke Nederlandse Slagers voert dit project in opdracht van Sovvb uit. Zie ook www.dagvandeslager.nl.
Slagerij Buth bestaat al sinds 1904 dus 114 jaar. "Wij verkopen ambachtelijke kwaliteitsproducten… lees met een verhaal… Wij zijn gespecialiseerd in de levering van Koude – Warme en dessert buffetten, Ook voor de levering van Barbecuepartys zij wij het goede adres", aldus het team van Slager Buth.