Bezoekers kunnen van dichtbij tractoren en landbouwmachines bekijken. Foto: Shutterstock
Bezoekers kunnen van dichtbij tractoren en landbouwmachines bekijken. Foto: Shutterstock Foto:

Eerste editie Landbouwpromotiedag as. zaterdag

MIDDELHARNIS - Altijd al eens zelf in een grote landbouwmachine willen zitten? Dat kan aanstaande zaterdag 26 mei tijdens de allereerste landbouwpromotiedag aan het Beneden Zandpad in Middelharnis. Bezoekers kunnen van 11.00 tot 16.00 uur kennismaken met de moderne landbouw. Er staan allerlei machines en tractoren opgesteld, die mensen kunnen bekijken en waar ze zelf in mogen zitten. Er is een boerenmarkt, horeca en kinderactiviteiten. Een leuk uitstapje voor het hele gezin.

Het doel is een educatief evenement waarbij bezoekers meer te weten komen over de hedendaagse landbouw en leren om veilig om te gaan met grote landbouwmachines in het verkeer. Bezoekers ervaren dat het vaak lastig is om het verkeer goed te zien door de grote hoogte en de machines om je heen. Voor kinderen is er genoeg te beleven. Ze kunnen zich uitleven op het springkussen, dieren aaien in de kinderboerderij, zich laten schminken, een koe melken en de rodeostier bedwingen. Er is ook horeca aanwezig op het Diekhuusplein waar bezoekers terecht kunnen voor een hapje en een drankje.

Het evenement is een initiatief van de Stichting Hart van Goeree-Overflakkee en de Plattelandsjongeren. De Plattelandsjongeren organiseren om het jaar de TrekkerTrek in Dirksland. Dit jaar is er geen TrekkerTrek en organiseren ze de Landbouwpromotiedag. Mart Verbeek legt uit: "We willen landbouwers de kans geven om dicht bij het publiek te komen en te laten zien wat de landbouw vandaag de dag inhoudt." Hoeveel bezoekers hij verwacht? "Om je de waarheid te vertellen, ik heb geen idee, maar ik hoop op een een paar duizend bezoekers. Als het evenement aanslaat willen we het over twee jaar weer organiseren."