Patrick de Blok verrichtte de openingshandeling.
Patrick de Blok verrichtte de openingshandeling. Foto:

Totaal vernieuwd tankstation De Ronde Boom feestelijk heropend

SOMMELSDIJK – Tankstation De Ronde Boom heeft een metamorfose ondergaan. Het is onherkenbaar veranderd. Zaterdag 19 mei was de feestelijke opening van het tankstation plus shop. Patrick de Blok, zoon van de eigenaar, verrichtte de openingshandeling door een grote gele strik voor de opening van de shop open te knippen met een buitenformaat schaar. De rode strik blijft nog even hangen.

Tekst en foto: Kees van Rixoort

Ballonnen, een hapje en een drankje, muziek en veel volk: het was zaterdagmiddag een echt feestje bij het Shell-tankstation. Vol trots lieten Herman de Blok en zijn dochter Marjolein, die het tankstation samen runnen, de bezoekers het indrukwekkende resultaat van de verbouwing zien. Een verbouwing die in vijfenhalve week geklaard is, wat een heuse prestatie mag heten en waarvoor uitvoerder Marco Wielhouwer en de onderaannemers welgemeende dankwoorden kreeg.

Herman de Blok memoreerde, voordat de symbolische opening een feit was, dat het Mobil-tankstation op deze plaats uit niet meer bestond dat een paar tanks en een 'bushokje'. Dat was in 1966. Niet lang nadat De Blok in 1975 bij het garagebedrijf was komen werken, kwam er een shop. Die was qua omvang ongeveer een kwart van de shop die nu is gerealiseerd. In de jaren tachtig volgde een verbouwing, mede omdat alle vloeren vloeistofdicht moesten zijn.

Een jaar geleden bleek het dak van de shop niet meer in orde. Algauw was duidelijk dat nieuwbouw beter zou uitpakken dan renoveren. Het resultaat was zaterdag dus voor het eerst te bewonderen. De shop is twee keer zo groot, wat een vergroting van het assortiment mogelijk maakt: meer soorten broodjes (interessant voor onder meer de forens) bijvoorbeeld, maar nu ook 'vergeten boodschappen' en een cadeauhoek. Niet voor niets staat er 'De Ronde Boom, meer dan tanken' boven de ingang.

De familie De Blok kan met recht trots zijn op het nieuwe tankstation, dat een moderne en frisse uitstraling heeft, en het publiek kan zijn voordeel doen met het overzichtelijke geheel en het gegroeide assortiment.

Afbeelding