Kernactiviteiten

DEN BOMMEL

Avondvierdaagse

De Activiteitencommissie van VVDB gaat dit jaar, van 5 t/m 8 juni, de Avondvierdaagse organiseren in Den Bommel. Er gaat telkens gestart én gefinished worden bij VVDB op Sportpark de Kruus. De start is iedere avond om 19.00 uur, onder begeleiding van voldoende verkeersregelaars. De afstand is 5 km per avond. Er kan t/m 2 juni ingeschreven worden bij Anja en Marco of op de voetbal zelf, het inschrijfgeld is € 2,50 p.p. Er zal elke avond een lekkere verrassing uitgedeeld worden en uiteraard krijgt iedereen na afloop een leuk aandenken. Vrijdagavond is de feestelijke onthaal van de lopers. Dit gebeurt ook op de Kruus, onder begeleiding van gezellige muziek en er zal een gezellig terras zijn. Ook zal de KiKa stand aanwezig zijn, dus ook dit goede doel kan gesteund worden.

HERKINGEN

Zendingsmarkt

Vrijdag 25 mei is er een zendingsmarkt van 14.30 tot 19.00 uur bij de kerk van de Ger. Gemeente, Onderlangs 6. Er is van alles te koop: crea- en handwerkartikelen, kraamcadeautjes, allerlei gebakken lekkernijen, advocaat, lappen stof, fotokaarten, Beeren ondergoed, kaas, fruit, slaatjes, tweedehands- en nieuwe boeken, hoedenhuis Flakkee is aanwezig, enveloppen trekken voor de kinderen, er is een rommelkraam en er worden verse patat en snacks gebakken.

DIRKSLAND

Aangepaste kerkdienst

Op zondag 27 mei is er weer een aangepaste kerkdienst voor 'mensen met een beperking'. Deze dienst zal plaatsvinden in de Ned. Herv. Kerk te Dirksland. In deze dienst hoopt voor te gaan ds. K. Timmerman. De aanvang is om kwart vòòr drie. Iedereen is van harte welkom.

MELISSANT

Zomeractie Tennisclub

Wie graag wil tennissen in de zomer, kan gebruik maken van het zomerlidmaatschap bij T.C. Melissant. Er kan dan onbeperkt getennist worden in de maanden juni, juli en augustus voor slechts 25 euro (jeugd tot 18 jaar) of 50 euro (senioren vanaf 18 jaar). Meer informatie of aanmelden? Mail naar info@tcmelissant.nl of bezoek onze website www.tcmelissant.nl.

MIDDELHARNIS

Aanschuifkoor

Veel mensen weten het: zingen maakt blij. Samen zingen maakt zelfs nog veel blijer. Donderdag 24 mei is er weer een Aanschuifkoor in het Diekhuus. Het Aanschuifkoor staat onder de enthousiaste leiding van Germaine Compier. Zij praat de diverse nummers aan elkaar en zorgt voor muzikale begeleiding. Om mee te doen met het Aanschuifkoor hoef je geen uitstekende zanger of zangeres te zijn. Hier en daar een valse noot is zelfs geen enkel probleem. Het elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben in het zingen is veel belangrijker! Bekende meezingers, veelal in het Nederlands maar ook Engelstalige muziek, worden gezongen. "Het is vooral de bedoeling dat het zingen de mensen verbindt, dus veel plezier staat voorop en ook als je denkt niet zo goed te kunnen zingen, kom dan vooral wél, want het zal je gewoon goed doen!" aldus Germaine. De foyer van Het Diekhuus is open vanaf 13.30 uur. Om 14.00 start het muzikale programma. In de pauze en na afloop is er natuurlijk gelegenheid om met elkaar een drankje te doen in de foyer. Toegang gratis. Meer info: www.leerenbeleef.nl.

NIEUWE-TONGE

Open dag Geusjes's Stee

Zaterdag 26 mei organiseert Zorgboerderij Geusje's Stee een Open Dag/markt. Er is een rommelmarkt, verkoop van zelfgemaakte cadeautjes, cake, taart en voor de kinderen zijn er ook diverse activiteiten. U bent welkom van 10.00-16.00 uur. Wilt u meer weten over de zorg die er geboden wordt, zoals logeren, dagopvang, dagbesteding), ook dan bent u van harte welkom. Heeft u nog rommelmarktspullen? Deze kunnen tot uiterlijk donderdag 24 mei gebracht worden. De opbrengst is geheel voor verbetering van de zorgboerderij. Korteweegje 52 32 44 AL Nieuwe-Tonge. Tel: 06-47482144.

OOLTGENSPLAAT

Mei-fair

Zaterdag 26 mei wordt er een mei-fair georganiseerd door de Hervormde Gemeente te Ooltgensplaat. Deze verkoping wordt gehouden op het plein bij Elthato van 09.00 tot 13.00 uur. Er is een tweedehandsmarkt met kleding, boeken en speelgoed. Verder wordt er allerlei lekkers van de bakker verkocht, evenals boerenkaas, advocaat, noten, Hollandse aardbeien, sla en pioenrozen. Voor kinderen is er een workshop, enveloppen trekken en een grabbelton. Er zijn diverse prijzen te winnen met als hoofdprijs een sidetable. En er is een gezellige koffiehoek ingericht. Voor de lekkere trek zijn er patat en snacks.

OUDDORP

Fancy Fair / Rommelmarkt

Zaterdag 26 mei is er weer een Fancy Fair / Rommelmarkt waarvan de opbrengst ten goede komt aan de veelzijdige activiteiten van de kinderen van Scouting Goedereede. Deze wordt gehouden op het terrein aan de Dorpsweg 4. Dit is naast het parkeerterrein achter de Dorpstienden. Er zijn weer veel bruikbare spullen ingeleverd, ook tweedehands kinderkleding. Verder zal er verkoop zijn van cakes, taarten, cupcakes e.d. Ook zijn er weer leuke prijzen te winnen. Voor de kinderen zijn er verschillende activiteiten zoals knutselen, grabbelton, blikgooien en nog veel meer. De ouderen kunnen hun vaardigheden laten zien met sjoelen en meer. Verder kunt u genieten van een kopje koffie en cake, een heerlijke wafel, of een broodje kroket of frikadel. Een ieder is van harte welkom van 9.00 uur tot 15.00 uur.

Geen Dag Zonder Bach

Op zaterdag 26 mei wordt er een concert gehouden in de Doopsgezinde Kerk. Het betreft een concert in het kader van 'Geen Dag Zonder Bach', uitgevoerd door Oratoriumkoor Arte Vocale, met medewerking van barokorkest Musica Aeterna en enkele solisten. Aanvang 20.15 uur, kerk open 19.00 uur met gelegenheid om koffie te drinken voor aanvang. Prijs in de voorverkoop € 15,00 via www.oratoriumkoor-arte-vocale.nl of telefonisch: 0187-485424. Aan de kassa € 17,50. Jeugd tot 16 jaar gratis.

Zangavond

Zaterdag 26 mei wordt er m.m.v. het Chr. Gemengd koor 'Vox Humana' en het Chr. Mannenkoor 'Tehillim' uit Dordrecht een zangavond gehouden. Beiden koren staan onder leiding van Lennert Knops. De zangavond wordt gehouden in de Dorpskerk van de Hervormde gemeente, Weststraat 2 te Ouddorp. Aanvang 19.30 uur. Toegang is gratis er zal gecollecteerd worden.

OUDE-TONGE

Scootmobieltocht

Voor donderdag 24 mei heeft het Platform Gehandicaptenbeleid Goeree Overflakkee weer een scootmobieltocht uitgezet. Deze keer vertrekt men vanuit Oude-Tonge, vanaf het parkeerterrein van het busstation. De tocht start om 13.30 uur en het eind is rond 17.00 uur. De kosten zijn € 4,-. Meerijden van partner, vriend, vriendin of familie met fiets is ook mogelijk. Zorg voor een volle accu, flesje water, regenkleding en een goed humeur. Aanmelden bij Elly1947@hotmail.nl of tel. 0187-845077.

Bingo

De A.S.V. Oostflakkee organiseert op 25 mei en ook op 29 juni weer een grote bingo. De bingo wordt gehouden in het gebouw van Stichting ZIJN aan de Bernhardstraat 25. De zaal is open vanaf 19.00 uur. De bingo begint om 19.30 uur. De kosten zijn € 7,- met gratis kopje koffie of thee. Er worden negen rondes met één ronde extra voor € 1,- gespeeld.

SOMMELSDIJK

Workshop Autisme

Suzan van Autisme Coaching Susiane geeft op vrijdag 8 juni om 13.00 uur een workshop over 'Uitleg over autisme': Wat gaat er anders in het hoofd bij iemand met autisme? Wat maakt dat hij/zij op deze manier reageert? Wat is overprikkeling?. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de methodiek 'Geef me de 5 – Auti-communicatie'. De workshop wordt gegeven in verenigingsgebouw 'Vita Nova' te Sommelsdijk en bedraagt € 15.00. Aanmelden is vereist. Meer informatie kunt u vinden op www.autismecoachingsusiane.nl.

STELLENDAM

Kompas-Actie-Avond

Op vrijdag 25 mei zal er weer een Kompas-Actie-Avond plaatsvinden bij CBS Het Kompas. De avond start om 17.00 uur. Er zal van alles te doen zijn deze avond, voor leerlingen, maar ook voor de ouders, opa's en oma's en andere belangstellenden. Van patat en kibbeling tot koffie met wat lekkers erbij, van kinderspelletjes tot verlotingen, fotokaarten, boerenkaas, kortom er valt van alles te beleven en smullen op deze avond. Ook kan er in de klassen gekeken worden. Rond 20.00 uur wordt de avond afgesloten.

Rommelmarkt IJsclub

Op zaterdag 2 juni organiseert de ijsclub van Stellendam weer een rommelmarkt op de ijsbaan aan de Eendrachtsweg (achter de bushalte) van 9.00 tot 15.00 uur. Er kunnen kramen en losse plaatsen worden gehuurd. De prijs van een marktkraam is € 25,- (incl. twee consumptiebonnen voor koffie of thee). Prijs van een losse plaats is € 12,50 (3 x 3 meter). Eigen tafel meenemen is toegestaan. Wie een kraam of plaats wil reserveren kan zich aanmelden via c.breeman@outlook.com. Houd ook de facebookpagina van IJsclubstellendam in de gaten.