De mensen van de Bouhuisen Groep en John P. de Wit Assurantiën op het terrein waar de bouwplannen ontwikkeld gaan worden. V.l.n.r.: Alexander Bouhuisen, Emiel van Doren, Jan van Velzen en Hans Juch.
De mensen van de Bouhuisen Groep en John P. de Wit Assurantiën op het terrein waar de bouwplannen ontwikkeld gaan worden. V.l.n.r.: Alexander Bouhuisen, Emiel van Doren, Jan van Velzen en Hans Juch. Foto:

Project Staetendam uitgebreid met dertig woningen

STELLENDAM – Als alles naar verwachting verloopt, zal nog voor de zomervakantie een nieuw woningbouwplan voor Stellendam worden gepresenteerd. Het zijn woningen binnen het project Staetendam aan de zuidkant van het dorp.

Tekst en foto: Adri van der Laan

In het project Staetendam zijn enkele jaren geleden de eerste huizen gebouwd. Binnenkort zal het project verder worden uitgebreid met de bouw van dertig woningen. Het perceel ligt achter het pand van voormalig Bouwbedrijf Van den Nieuwendijk en achter het bedrijf van John P. de Wit Assurantiën.
De ontwikkeling van het project is in handen van projectontwikkelaar Bouhuisen Groep uit Naaldwijk. Het bedrijf doet dit in nauwe samenwerking met John P. de Wit Assurantiën. Jan van Velzen en Hans Juch van John P. de Wit Assurantiën en Alexander Bouhuisen en Emiel van Doren van de projectontwikkelaar zijn enthousiast over de invulling van het plan.

Twee fasen

De woningen zullen in twee fasen gebouwd worden: Fase 1 bestaat uit 16 woningen en fase 2, die later ter hand wordt genomen, omvat 14 woningen. In het plan zullen verschillende woningtypen worden gebouwd in diverse prijscategorieën. Er zal een aantal eengezinswoningen worden gerealiseerd, een aantal twee-onder-een kap woning en enkele vrijstaande woningen. De woningen die ontworpen zijn door Architect Born uit Sommelsdijk, zullen in kleur en uitvoering aansluiten bij de bestaande woningen aan de Meutelaer.

Belangstelling

De initiatiefnemers verwachten veel belangstelling voor het project omdat er op het hele eiland een grote vraag is naar woningen en men neemt aan dat niet alleen mensen van buitenaf naar Stellendam zullen komen, maar ook gegadigden uit Stellendam interesse zullen tonen. Voor de woningmarkt in het dorp zal het project een positief effect hebben omdat er vast en zeker doorstroming zal plaatsvinden. Het zullen, naar eis van de tijd, gasloze woningen worden waarbij natuurlijk alle aandacht wordt gegeven aan een goede isolatie.
Volgens de mensen van de Bouhuisen Groep ligt het plangebied ideaal voor wat betreft de bereikbaarheid. De woningen liggen dicht bij de N57 en men kan binnen korte tijd in de Europoort, de Maasvlakte of Rotterdam staan, gebieden waar veel mensen van het eiland hun dagelijks werk vinden. "Stellendam wordt met recht de poort van het eiland genoemd", aldus de ontwikkelaars. Daarnaast heeft de kop van het eiland ook aantrekkingskracht voor mensen die rust, cultuur en natuur hoog op hun wensenlijstje hebben staan.
Binnenkort zal een informatieavond worden georganiseerd, waarna de woningen van de eerste fase nog voor de zomer in de verkoop komen.
Wie meer belangstelling heeft voor één van deze woningen kan terecht op www.bouhuisen.nl hier kan men zich inschrijven voor de nieuwbrief van het project.