Afbeelding
Foto:

Muziekgebouw GO etaleert zich met de Juni-Open-Huis-Maand

'Kom eens bij een les kijken'

GOEREE-OVERFLAKKEE – Drempels om een muziekinstrument te leren spelen zijn er niet of nauwelijks. Maar mocht het gevoel er zijn dat ze toch bestaan, dan maakt het Muziekgebouw GO daar nu rigoureus een eind aan. Hoe? Door de volgende maand uit te roepen tot Juni-Open-Huis-Maand. Het motto: kom langs en ontdek welk instrument het beste bij je past.

In de laatste week van mei valt bij iedereen op Goeree-Overflakkee een folder van de Juni-Open-Huis-Maand in de bus. "We geven de boodschap dat muziek maken prachtig is en nodigen iedereen uit een les bij te wonen", vertelt Rinus Verhage, manager van het Muziekgebouw GO. "Dat is het idee van ons initiatief."

In de folder staat het hele programma met alle locaties, tijden en instrumenten. Blokfluit, piano, keyboard, zang (klassieke en lichte muziek), gitaar, harp, klein koper, saxofoon, viool en altviool – voor elk instrument is een open les geprogrammeerd. Daarnaast zetten de fanfares, harmonie en brassband op het eiland hun deuren open om eens een kijkje te kunnen nemen en vragen te stellen.

Verhage: "Het Muziekgebouw GO bestaat nu twee jaar, na de fusie van drie muziekscholen op het eiland. We bedienen ongeveer 430 leerlingen. Daarnaast komen we op alle basisscholen met de Muziekcarrousel. Zo'n 750 kinderen maken dan kennis met muziek. Deze kinderen nodigen we uit om na de kennismaking nu, in juni, een les te komen volgen. Het is een soort marktplaats. Het programma sluit goed aan op de Muziekcarrousel. Maar hun ouders en andere volwassenen die meer willen weten over het bespelen van een instrument, zijn ook welkom. De lessen zijn voor jong en oud."

De Juni-Open-Huis-Maand is iets nieuws. Tot dit jaar trad het Muziekgebouw GO – en de muziekscholen waaruit deze organisatie is ontstaan – vooral naar buiten met de jaaruitvoering. Die is ook dit jaar geprogrammeerd, uiteraard in juni: op de negende, in Het Diekhuus.

Plezier

"Wat wij hopen is dat alles wat tijdens de Muziekcarrousel gebeurt een vertaalslag krijgt naar een vervolg in de muziek. Dat het kennismakingsjaar de kinderen enthousiast maakt en dat het bijwonen van een les de vonk laat overspringen", zegt Rinus Verhage. "Muziek maken is namelijk een van de mooiste dingen op aarde. En iedereen die het wil, kan het. Plezier is het belangrijkste, vinden wij. Iedereen krijgt les op zijn of haar eigen niveau."

Wie zin heeft om eens een les bij te wonen, of meer wil weten, doet er goed aan de brievenbus in de gaten te houden. Eind mei verschijnt de folder over de Juni-Open-Huis-Maand. Alle informatie is ook te vinden op www.muziekgebouwgo.nl.