De B van ballen of beleven…

Naast boswachter ben ik ook gewoon echtgenote, moeder én huisvrouw. Ik denk dat ik vast niet de enige ben om te zeggen dat het soms knap lastig is om die ballen in de lucht te houden. Ook tijdens een meivakantie. Voorop staat dat de kids een leuke vakantie hebben, maar het werk gaat ook door.

Het voorjaar staat in het teken van diverse natuurexcursies. Dus moet tijdig de informatie naar de krant. Soms volgt hier een interview uit. RTV Slogo Radio vroeg mij om afgelopen zaterdag in het programma 'Goedemorgen Goeree-Overflakkee' iets te vertellen over de vroege natuurexcursie in de Kwade Hoek op 26 mei. Daar komen die 'ballen in de lucht houden' weer om de hoek kijken. Samen met manlief en kinderen waren we een weekendje in Brugge. "Tuurlijk", zei ik tegen de journalist. "Ik maak wel wat tijd om iets te vertellen in de uitzending!" Zo gezegd, zo gedaan. Tijdens een bezoek aan het Historium aan de oude markt, bel ik met de journalist. Tja, en dan loop je dus het risico dat je als luisteraar een kinderstemmetje hoort roepen: "Mama, met wie ben je aan het bellen?"

Voordat ik bij Natuurmonumenten ging werken, had ik Tiengemeten een aantal keren bezocht. Maar mijn kinderen waren nog niet eerder op het eiland geweest. Inmiddels zijn we helemaal ondergedompeld in OERRR en zoekt mijn oudste dochter zelf de activiteiten op waar ze heen wil. Speelnatuur stond voor de meivakantie bovenaan haar lijstje. Dus varen wij op een zonnige dag naar Tiengemeten met één belangrijk doel: van de modderglijbaan af! Eenmaal in Speelnatuur zeg ik nog: "Gaan jullie maar eerst". Helaas, daar kom ik niet mee weg. Het wordt me nog net niet met modder ingewreven, maar een boswachter beleven, moet zelf van de glijbaan. Dus ga ik met mijn dochters mee naar boven, tel tot drie en glij door de modder het water in. En ik moet eerlijk bekennen, dat is echt gaaf, of nee, dat is gewoon OERRR! Dus voor iedere ouder die Speelnatuur bezoekt, geen gemaar… roetsj, zelf die modderglijbaan af en denk vooral niet aan hoe je straks de modder uit je zwembroeken spoelt. Even geen ballen in de lucht, maar gewoon beleven!