Afbeelding
Foto:

Opening van de expositie in Galerie Cent van 't Blad

GOEDEREEDE - De opening van de expositie van beeldend kunstenaar Hans-Jürgen Fulland en zijn vriend Harald Jean Jassoy vond vorige week plaats onder prachtige weersomstandigheden.

Ondanks dit mooie weer, wat normaal gesproken minder bezoekers naar de galerie zou trekken, was er veel kunstminnend publiek aanwezig bij de officiële opening. De sfeer was bewust familiair gehouden en onder het genot van een drankje werden de bezoekers uitgenodigd om met beide kunstenaars in gesprek te gaan.

De verscheidenheid van de kunstenaars - Hans-Jürgen is beeldhouwer en Harald is schilder - maar ook de inhoud, maakt het geheel een boeiende expositie. Door de vragen van de bezoekers werden de kunstenaars uitgedaagd om verdiepend op het werk in te gaan. Er zijn o.a. werken te zien over de bunkers in Frankrijk, die onderdeel uitmaakten van de 'Antlantik Wal', maar ook een serie van 'Poppies', de klaprozen, die Engeland aan de Eerste Wereldoorlog herinneren, die dit jaar 100 jaar geleden beëindigd werd. Genoeg stof tot nadenken en reflecteren.
"Boeiende verhalen, prachtige werkstukken, maken een bezoek aan de galerie, die ook deel uitmaakt van de Kunstkijk, meer dan waard", aldus Harald Jean Jassoy.